Újdonságok –

Hajtástechnika az ömlesztettanyag-szállítás területére - Robusztus és strapabíró

A NORD megbízható, biztonságos és az ügyfelek követelményeire szabott hajtásrendszereket kínál az ömlesztett anyagok szállításához, így például motortartó megoldásokat egy marokkói foszfátbányába.

Cement_bagged

Bargteheide , 2018-03-19

Az ömlesztett anyagok szállítása különleges követelményeket támaszt a szállítószalagokkal és azok hajtástechnikájával szemben. A legtöbb esetben a szalagok védetlenül a szabadban helyezkednek el, tartósüzemben működnek és szükség esetén gyors javítást igényelnek. A NORD hajtásai nagyfokú üzembiztonságot, hosszú élettartamot, egyszerű karbantartást kínálnak, és alacsony energiaigényűek. A felsorolt tulajdonságoknak hála, gond nélkül helytállnak az olyan nagy igénybe vételt jelentő körülmények között, amelyek a homok, murva, kavics és hasonlók szállítására jellemzők .

A NORD DRIVESYSTEMS megtervezett egy 240 000 Nm névleges nyomatékú és számos alkalmazásra szabott jellemzőt kínáló ipari hajtóművet egy marokkói foszfátbánya számára, amely jelenleg a legnagyobb egy részből álló hajtóműházzal rendelkező rendszernek számít. A hajtásrendszert egy SK 15407 típusú kúpkerekes ipari hajtómű, egy 450 kW névleges teljesítményű középfeszültségű motor, egy motortartó, egy folyadékos tengelykapcsoló és egy elektrohidraulikus fék alkotja. A rendszerek közül 26 egy több mint két kilométer hosszú szállítószalag mozgatásáról gondoskodik, amely több száz tonna súlyú foszfátércet szállít. A nagy igénybe vételre tervezett hajtómű-konfiguráció teljesíti a maximális rendelkezésre állásra, a terhelési csúcsok és az ütések tűrésére vonatkozó követelményeket. A blokkház megakadályozza a szivárgást és nagyon nagy radiális és axiális terhelhetőséget kínáló kompakt kivitelt tesz lehetővé.

A NORD átfogó tanácsadással áll az ügyfelei rendelkezésére, és testre szabott hajtásmegoldásokat kínál a számukra.