Újdonságok –

A NORD intelligens hajtása - Hajtástechnika útban az Ipar 4.0 felé

A NORD decentralizált hajtásmegoldásai átállítják az evolúciós váltót a vezérlőarchitektúra előtt az automatizálási piramistól az intelligens automatizációs hálózat felé történő elmozdulás érdekében.

intelligent-drives-industry-4.0_2018

Bargteheide , 2018-03-21

A modern intelligens hajtástechnika kulcsfontosságú technológiája a negyedik ipari forradalomnak, mert mozgásukban koordinált, hálózatban működő decentralizált és autonóm gyártási folyamatokat eredményez. A PLC NORD-frekvenciaváltókba való integrálása révén az alkalmazásspecifikus hajtásközeli funkciók hatékonyan programozhatók, és a frekvenciaváltók többi funkciójához hasonlóan paraméterezhetők.

Annak ellenére, hogy a fejlődés az iparban még gyerekcipőben jár, az utazás perspektivikusan mégiscsak folytatódik egészen a kiber-fizikai rendszerek megjelenéséig, amelyek szétszórtan és decentralizáltan, gyártóktól és helyszínektől függetlenül képesek az együttműködésre. A vezérlések, SPS-k és kommunikációs protokollok tetszőleges kombinációja gondoskodik majd az üzemi adatok továbbításáról a vezérlés megfelelő szintjére. Azt követően az ismert terepi adatok birtokában az ERP-szint vezérli a terepi szintet. A NORDAC LINK frekvenciaváltó integrált PLC-je immáron teljesen felkészült állapotban várja a bemutatott önálló működésre épülő szcenáriókat.