Újdonságok –

NORD hajtóműves motorok kavicskitermelőkbe és kőbányákba – Alacsonyabb költségek, nagyobb hatékonyság

A NorSTone AG kavicsüzeme a Norvégia dél-nyugati részében található Tauban átállt a NORD DRIVESYSTEMS robusztus hajtóműves motorjaira. Az eredmény: Alacsonyabb beruházási költségek, nagyobb üzem- és folyamatbiztonság, valamint kisebb energiaszükséglet a jobb hatásfokok következtében.

Getriebemotor als Antrieb für Förderbänder

Bargteheide , 2020-03-25

A NorStone Norvégia legnagyobb kavicsgyártója. Számos kavicskitermelőhöz, kőbányához és egyéb üzemekhez hasonlóan, a Tauban található kavicsüzemben működő szállítószalagokat is teljesítményleadótengely- és szíjhajtások tartották mozgásban. Majd a HeidelbergCement AG leányvállalata úgy döntött, hogy áttér a NORD robusztus hajtóműves motorjaira . Sikerrel. A direkthajtóművek három éven belül érzékelhetően, mintegy 4,5 százalékkal növelték a megbízhatóságot. A NORD hajtóműves motorjai nem csak a megbízhatóságot növelték és a karbantartási időt és költséget csökkentették, de összehasonlításban az új hajtóművek beszerzésére fordított beruházási költségek is alacsonyabbak voltak.

„Azzal, hogy áttértünk a teljesítményleadótengely- és szíjhajtásokról a NORD DRIVESYSTEMS hajtóművesmotor-hajtásaira, először is elkerültük a szíjak jelentős kopását. Ezen kívül víz és por sem kerülhet a hajtóműbe. A kompakt és robusztus hajtóművesmotor-egységekből álló megoldás melletti döntés egyértelmű előnyöket hozott, és ennyiben okos lépésnek bizonyult”, foglalja össze Per Thu, a NorStone üzem gyártásvezetője.