Újdonságok –

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. évi ACHEMA kiállításon - Keverők, elegyítők, szivattyúk: Feldolgozóipari hajtásmegoldások ATEX-kivitelben, nagyfokú korrózió elleni védelemmel

A Frankfurt am Mainban 2018. június 11. és 15. között megrendezésre kerülő ACHEMA kiállításon a NORD termékei széles kínálatával jelentkezik.

Bargteheide , 2018-05-03

A megjelenése középpontjában elsősorban a feldolgozóipar számára kifejlesztett ATEX-megfelelőséggel rendelkező hajtásmegoldások állnak, valamint az SK 180 E sorozatú különösen strapabíró frekvenciaváltók. Az északnémet gyártó kínálatát szivattyúalkalmazásokhoz kifejlesztett hajtások, a nagy igénybe vételt jelentő környezetekbe szánt nsd tupH felületkezelés és a blokkházas ipari hajtóművek teszik teljessé.

Legyen szó a vegy-, gyógyszer- vagy élelmiszeriparról: a feldolgozóiparban az éghető gázok és porok nagy biztonsági kockázatot jelentenek emberre és gépre egyaránt. A NORD DRIVESYSTEMS hosszú ideje hitelesítéssel rendelkező gyártó, és 2003 óta rendelkezik a szabványnak megfelelő ATEX-hajtásmegoldásokkal, így az 1-es, 2-es, 21-es és 22-es zónában alkalmazható por- és gázrobbanás ellen védett motorokkal, hajtóművekkel és elektronikus hajtásegységekkel.

Moduláris rendszerű ATEX-hajtások

A NORD moduláris rendszerű, egyedi építési alakú és felszereltségű hajtásmegoldásokat szállít. A vállalat rugalmas hajtásmegoldásokat kínál opcionálisan a frekvenciaváltós üzemre alkalmas motorokkal, valamint a motor IEC- és NEMA-hengerekkel való felszerelésének lehetőségével, illetve a különösen kompakt megoldás érdekében annak közvetlenül a hajtóműre történő szerelési lehetőségével. A gyártó robbanás ellen védett (Ex) terméksorozatát a kényszerhűtések, visszafutás-gátlók és fékek (zónától függő) integrálása, igény szerinti kombinált por-/gázrobbanás elleni védelem, + 60 °C-os környezeti hőmérsékletig alkalmazható rendszerek, a világ bármely részére történő szállítás és 20-nál is több nyelven elérhető dokumentáció jellemzi. Igény szerint az alkalmazásnak megfelelő konkrét karbantartási gyakoriságokat rápecsételik a típustáblába.

Robusztus frekvenciaváltó a feldolgozóipar számára

Az SK 180 E - NORDAC BASE képében a NORD kínálatában ezen felül számos ATEX-megfelelőségű decentralizált frekvenciaváltó is szerepel különböző alkalmazási területekre; ezek üzemeltetése nem csak különösen gazdaságos, de IP 69K védettséggel is rendelkeznek. A ház tökéletes tömítettsége olyan feldolgozási területeken is garantált, amelyeket gyakran kell nagynyomású mosót alkalmazni. A frekvenciaváltókat többek között a csomagoló- és élelmiszeriparban, valamint szállítóberendezésekben és szivattyúkban alkalmazzák.

Szivattyúkban alkalmazott NORD-hajtások

A NORD kínálatának egyik különleges súlypontját képezik a robbanás ellen védett szivattyúhajtások. A hajtóműből, motorból és frekvenciaváltóból álló, egymással tökéletesen összehangolt hajtásrendszerek egymással intelligensen kommunikáló master/slave csoportokat képeznek, amelyek a teljes szivattyúberendezés felügyeletére, ill. vezérlésére képesek.

Különleges felületkezelés nagy igénybe vételt jelentő környezetekbe

A nagy igénybe vételt jelentő környezetekben való használatra a NORD az nsd tupH korrózióálló felületkezelést kínálja alumíniumhajtásaihoz. A kezeléssel olyan felület jön létre, amely a rozsdamentes acélhoz hasonló korrózióállósággal rendelkezik. A hajtások nagynyomású gőztisztítókkal való tisztítása vagy az agresszív közegekkel való érintkezés problémamentes. Az eljárással kezelt alumínium valós alternatívát képez a rozsdamentes acéllal szemben.

Ipari hajtóművek nagy igénybe vételt jelentő alkalmazásokhoz

A NORD ipari hajtóművei a nagy igénybe vételt jelentő alkalmazási területeken például keverőket, elegyítőket és örlőműveket mozgatnak az élelmiszer- és kozmetikai iparban. Az említett alkalmazási területekre kiváltképpen alkalmasak a homlokkerekes hajtóműves motorok vagy a gyártó egyrészes blokkházban levő kúpkerekes hajtóművei. A nagyméretű gördülőcsapágyak különösen nagy terhelhetőséget és hosszú élettartamot szavatolnak.

A NORD innovatív hajtástechnikáját az ACHEMA 2018 kiállítás 5-ös csarnokának D51-es standján találja.

A vállalatról

A napjainkban 3600 munkatársnál is többet foglalkoztató NORD DRIVESYSTEMS több mint 50 éve foglalkozik hajtástechnika fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, amivel nemzetközi szinten az iparág egyik vezető komplettmegoldás-szállítója. A standard hajtások mellett, a NORD speciális igényeket kielégítő alkalmazásspecifikus megoldásokat is szállít például energiatakarékos és robbanás ellen védett rendszerekkel. A 2017-os üzleti évben a vállalat éves forgalma 630 millió euró volt. A NORD a világ 89 országában működtet leányvállalatokat és van jelen értékesítési partnerek révén. A sűrű értékesítési és szervizhálózatának köszönhetően szavatoltak a termékek optimális elérhetőségét biztosító rövid szállítási határidők és az ügyfélközeli szolgáltatások széles köre. A NORD sokoldalú hajtómű-kínálatában megtalálhatók a 10 Nm és 250 Nm közötti nyomatékkal készülő típusok, a 0,12 kW és 1000 kW teljesítmény közötti villanymotorok és a frekvenciaváltókkal megvalósuló akár 160 kW teljesítményelektronika. A NORD kínálatában mind a hagyományos kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltók, mind pedig a decentralizált és teljesen integrált hajtásegységek megtalálhatók.