Újdonságok –

Intelligens hajtástechnika - csapatmunka: Master/slave kommunikáció

A frekvenciaváltókba épített PLC-nek és pozícióvezérlésnek köszönhetően, master/slave üzemben több NORD DRIVESYSTEMS hajtás képes szinkronizálni magát. Ezen a módon a szinkronüzem és a „repülő fűrész” (Fliegende Säge) funkciók például decentralizáltan valósíthatók meg.

intelligent drive technology

Bargteheide , 2019-02-14

A „repülő fűrész” (Fliegende Säge) egy megmunkálóegység bekapcsolását és párhuzamos vezetését teszi lehetővé egy mozgatható objektumra. Miközben az anyagszállítás a master-tengelyen folyamatosan zajlik, a slave-tengely a masterre szinkronizálja magát: Amint létrejön a szinkronüzem, elvégzi az adott megmunkálási lépést. Végül a művelet ismételt elvégzéséhez visszaáll a kiindulási helyzetbe. A lehetséges alkalmazási területek közé tartozik a fa méretre vágása és a folyadékok betöltése.

A NORDAC LINK és NORDAC FLEX frekvenciaváltókba integrált belső PLC-nek és POSICON-pozícióvezérlésnek köszönhetően, master/slave üzemben több NORD-hajtás képes szinkronizálni magát. Az integrált POSICON-funkció révén a frekvenciaváltók képesek meghatározni a hajtás aktuális helyzetét. A szinkronüzem és „repülő fűrész” (Fliegende Säge) funkciók ezen a módon gyorsan és precízen kivitelezhetők. Standard módon egyetlen master három slave frekvenciaváltót képes vezérelni. Fölérendelt vezérlésre nincs szükség. A NORD-hajtások önállóan gördülékeny üzemet biztosítanak.

További részletek: https://www.youtube-nocookie.com/embed/XBLvgoXMeeU