Újdonságok –

Hajtásmegoldások a feldolgozóipar számára: A NORD DRIVESYSTEMS az ACHEMA 2018 kiállításon

Legyen szó vegy-, gyógyszer- vagy élelmiszeriparról: A feldolgozóiparban az éghető gázok és porok nagy biztonsági kockázatot jelentenek emberre és gépre egyaránt. A NORD a 2018. június 11. és 15. között megrendezésre kerülő ACHEMA kiállításon a robbanás ellen védett hajtásmegoldásait állítja a megjelenésének középpontjába: Ezek között az 1-es, 2-es, 21-es és 22-es zónában használható por- és gázrobbanás ellen védett motorok, hajtóművek, valamint elektronikus hajtástechnika is szerepel.

Bargteheide , 2018-05-31

A vállalat Frankfurt am Mainban bemutatja többek között a különösen robusztus, decentralizált SK 180 E - NORDAC BASE frekvenciaváltóinak IP 69K védettségi osztályba tartozó változatát. A frekvenciaváltókat például a csomagoló- és élelmiszeriparban, valamint szállítóberendezésekben és szivattyúkban alkalmazzák.

A NORD kínálatában szivattyúkhoz használható robbanás ellen védett hajtások is szerepelnek. A hajtóműből, motorból és frekvenciaváltókból álló hajtásrendszerek egymással intelligensen kommunikáló master/slave csoportokat képeznek, amelyek a teljes berendezés felügyeletére, ill. vezérlésére képesek.

Az északnémet gyártó kínálatát a rozsdamenteshez hasonló korrózióálló felülettel rendelkező nsd tupH alumíniumhajtások és a nagy igénybe vételre tervezett blokkházas ipari hajtóművek teszik teljessé.

A NORD kiállítóhelyét az ACHEMA 2018 kiállítás 5-ös csarnokának D51-es standján találja.