Újdonságok –

Robbanás ellen védett hajtások a malom még biztonságosabb működése érdekében

Az ausztriai Arnreiter Mühlében megőrlik a nyersanyagot, és a legkülönfélébb eljárásokban tovább feldolgozzák azt. Ehhez a vállalat gépeket alkalmaz a gőzöléshez, pelyhesítéshez, durva őrléshez, őrléshez, extrudáláshoz, pörköléshez, hűtéshez, szárításhoz és hámozáshoz. A nyersanyagok megőrlésé során por keletkezik–ez a NORD robbanásbiztos hajtásai után kiált

Explosion-protected drive units

Bargteheide , 2018-06-05

A NORD DRIVESYSTEMS mechanikus, elektromos és elektronikus hajtástechnika széles körét kínálja robbanás ellen védett kivitelben . Ennek köszönhetően az észak-német gyártó több különböző hajtóműves motort és decentralizált mechatronikus rendszert tudott szállítani a malom szükségleteinek kielégítésére. A hosszú élettartamú és kis karbantartási igényű komponensek szíjas és serleges emelőket működtetnek, amelyekkel a nyersanyagot kiemelik a silókból és a felső szinteken feldolgozzák azokat. Ezen felül különböző szállító- és elosztórendszerekbe építve is megtalálhatók.

A NORD mind a hajtóműves motorokat, mind pedig a frekvenciaváltókat –mechatronikai egységekben és kapcsolószekrényekbe szerelhetően–robbanás ellen védett kivitelben szállítja. Havi szinten 1500-nál több por- és gázrobbanás ellen védett , az 1-es, 2-es, 21-es és 22-es zónában alkalmazható hajtásrendszer hagyja el a vállalat gyártóbázisait.