Újdonságok –

A NORD-frekvenciaváltók működésének egyszerű méretezése

A NORD-hajtások frekvenciaváltóinak vezérlése egyre több hajtásfunkció decentralizált szoft- és hardveres átvételére képes. Ez nem csak gazdaságos és csökkenti a különböző frekvenciaváltótípus-változatok számát, de a felhasználó számára lehetővé teszi az egyszerű, programozási ismeretek nélküli paraméterezést.

Software to configurate freqency inverters - NORD CON Software zur Paramatrisierung von Frequenzumrichtern - NORD CON

Bargteheide , 2018-06-11

A NORD DRIVESYSTEMS modern hajtástechnikája segítségével időközben már az összetett mozgásfolyamatok is egyszerűen paraméterezhetővé és programozhatóvá váltak. Ennek egyik példája a sokoldalúan alkalmazható Posicon funkció, amellyel a frekvenciaváltó pozicionáló feladatok elvégzésére válik képessé. Egy, a motoron levő inkrementális jeladóval és/vagy a kihajtásnál levő abszolútérték-jeladóval együttműködve, a Posicon nagy pontosságú pozicionáló hajtásokká változtatja a NORD szabványos hajtásait.

Ezen felül majdnem valamennyi decentralizált NORD-hajtásban egy belső PLC is található, amely lehetővé teszi szoftverfunkciók, folyamatvezérlések, illetve felügyeleti és kiértékelő programok programozását és végrehajtását. Továbbá, mozgásszabályozó elemek is rendelhetők a megfelelő mozgásfolyamatokhoz. A jellemző funkciók, így a PLCopenen alapuló mozgásszabályozó modulok az alkalmazásfejlesztés során egyszerűen átemelhetők. A konfigurációt az ingyenesen elérhető, egyszerű és intuitív kezelést nyújtó NORD CON programozóeszköz segíti.