Újdonságok –

A NORD hajtóműves motorjai optimális szállítástechnikát biztosítanak a kőbányában

A Montpellier közelében található fémipari vállalat, a SMIL szállítástechnikai rendszermegoldásokat állít elő, amelyekhez észak-német hajtásokat használ fel. A dél-franciaországi Gardanne-ban található kőbányában a NORD DRIVESYSTEMS hajtóműves motorjai gondoskodnak a biztonságos és hatékony szállításról.

Bargteheide , 2019-03-29

A Durance Granulats kőbányájában a szállítószalagokat a NORD SK 90 sorozatú kúpkerekes hajtóműves motorjaival szerelték fel. Azóta az addigi egy helyett három nyersanyagforrást sikerül kitermelni, és a berendezés kapacitása 25%-kal megnőtt.

A NORD kúpkerekes hajtóműves motorjai IP 55 védettségű készüléktömítéssel, valamint mechanikus biztosítórendszerrel rendelkeznek. Ez álló szállítószalag mellett megakadályozza a terhelés súlya alatti véletlen visszafutást. A NORD mindösszesen 26 hajtóműves motort szállított a 2,2 kW és 22 kW közötti teljesítménytartományban.

A blokkházban való elhelyezésüknek köszönhetően a hajtóművek maximális torziós merevséget és különösen nagy radiális és axiális terhelhetőséget nyújtanak. Ezen felül a csapágyhelyek egyetlen felfogatásban való megmunkálása nagyon hosszú élettartamot szavatol.