Újdonságok –

Modul rendszerű ATEX-hajtások - Gáz és por elleni védelem

Tanúsítvánnyal rendelkező gyártóként a NORD DRIVESYSTEMS több évtizedes robbanásvédelmi tapasztalatot mondhat magáénak a hajtástechnika területén. A NORD robbanás ellen védett hajtásai megtalálhatók az ipar szinte valamennyi ágában.

Bargteheide , 2019-07-19

A NORD DRIVESYSTEMS kínálatában 2003 óta szerepelnek szabványos ATEX-hajtásmegoldások, így por- vagy gázrobbanás ellen védett motorok , az 1-es, 2-es, 21-es és 22-es zónákban alkalmazható hajtóművek és elektronikus hajtástechnika. A hajtásspecialista az alkalmazásspecifikus követelményeknek megfelelő testre szabott megoldásokat kínál, modulrendszerű építési alakokkal és felszereltségekkel.

A 2014/34/EU irányelvnek, valamint az IEC Ex szabványnak megfelelő méretre szabott hajtásrendszereket maximális rugalmasság jellemzi. A motorok ennek köszönhetően opcionálisan kialakíthatók frekvenciaváltós üzemre, lehetőség van továbbá a motor IEC- és NEMA-peremmel, vagy közvetlenül a hajtásra történő felszerelésére. A robbanásvédelmi zónától függően különböző opciók, például kényszerhűtések, visszafutásgátlók és fékek beépítése is lehetséges. A NORD által kínált rendszerek +60 °C-os környezeti hőmérsékletig használhatók, illetve igény szerint kombinált por/robbanás elleni védelemmel láthatók el. A robbanás ellen védett hajtásmegoldások világszerte több mint 20 nyelven készülő dokumentációval érhetők el.