Újdonságok –

SK TU4-PNS PROFIsafe-modul

A modern gép- és üzemtervezés alapvető alkotóelemének szerepében az extra biztonság - üzembiztonság – amely a NORD hajtásrendszereinek is megkerülhetetlen részét képezi – fontossága egyre nő.

Bargteheide , 2018-11-07

Az SK TU4-PNS PROFISafe-modul, amelyet a NORDAC FLEX decentralizált frekvenciaváltóhoz fejlesztett ki a NORD DRIVESYSTEMS hajtásspecialista egy beépített hajtással ellátott megoldást kínál integrált üzembiztonsággal, ami egyértelmű előnyt jelent a diszkrét biztonsági technológiát nyújtó hajtástechnológiával szemben. Az opcionális SK TU4-PNS modul támogatja a biztonságos reagálások PROFIsafe segítségével történő egyszerű megvalósítását. A hajtásegység biztonsági leállás funkcióinak bővülését eredményező SLS (Safely Limited Speed; biztonság érdekében korlátozott sebesség), SSR (Safe Speed Range; biztonságos sebességtartomány), SDI (Safe Direction; biztonságos mozgásirány), SOS (Safe Operation Stop; biztonságos üzemleállítás) és SSM (Safe Speed Monitor; biztonságos sebességfelügyelet) funkciókhoz hasonló jellemzők problémamentesen integrálhatók. Ennek köszönhetően a PROFIsafe-modul kiterjedt biztonságot kínál az üzem és a gépek/berendezések megbízható működéséhez.

Az alap- és a biztonsággal kapcsolatos információk átvitele a fölérendelt biztonsággal kapcsolatos gép és a létesítményszabályozás, valamint az integrált üzembiztonsággal rendelkező hajtásegységek között egyetlen hálózati kábellel történik. A megoldás így minimális vezetékezési igénnyel jár. A rendszer másik előnye a biztonságra vonatkozó gépi adatok globális elérhetősége.