Újdonságok –

Műszaki sajtónapok 2018 Hamburgban Hajtástechnológia digitális és moduláris gyárakhoz

A novemberben Hamburgban megtartott 7. műszaki sajtónapok alkalmával a NORD DRIVESYSTEMS bemutatta a digitális gyárakhoz kifejlesztett intelligens és rugalmas hajtásmegoldásait a műszaki sajtó munkatársainak.

Bargteheide , 2019-01-24

A jövő gyártását a rugalmasság jellemzi. Ehhez decentralizált intelligenciájú hajtásrendszerekre van szükség, amelyek lépést tudnak tartani a folyamatok összetettségének növekedésével. Decentralizált hajtáselektronikai termékei , így a NORDAC LINK és a NORDAC FLEX sorozat széles kínálatával a NORD közel valamennyi igényre és alkalmazási területre megfelelő megoldást kínál. Az inverterbe integrált PLC -nek köszönhetően a hajtások egymással kommunikáló és önálló vezérlési feladatok elvégzésére alkalmas master-slave csoportokat alkotnak.

A modern gép- és üzemtervezés sarkalatos elemeként az üzembiztonság fontossága egyre nő. A NORD SK TU4-PNS modulja támogatja a biztonságos reagálások PROFIsafe segítségével történő egyszerű megvalósítását. Lehetőség van a hajtásegység biztonságos leállás funkcióinak bővülését eredményező SLS (Safety Limited Speed; biztonság érdekében korlátozott sebesség), SSR (Safe Speed Range; biztonságos sebességtartomány), SDI (Safe Direction; biztonságos mozgásirány), SOS (Safe Operation Stop; biztonságos üzemleállítás) és SSM (Safe Speed Monitor; biztonságos sebességfelügyelet) funkciók integrálására.

Az új NORDCON APP és a NORDAC ACCESS BT Bluetooth-stick mobil üzembe helyezési és szervizmegoldást nyújtanak, és új lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak a NORD-hajtások vezérléséhez és optimalizálásához. Az üzembe helyezés ezzel gyorsabbá válik, a karbantartás egyszerűbbé, a hibaelhárítás ideje pedig lerövidül. Mindezek az állásidők és költségek csökkenését eredményezik.