Újdonságok –

Fiatal tehetségek

A NORD DRIVESYSTEMS szívesen beruház a fiatal tehetségek képzésébe, és számos belépőszintű lehetőséget kínál kereskedelmi, üzleti és műszaki területen. 2018-ban 16 új kolléga kezdte meg nálunk a képzését.

new apprentices

Bargteheide , 2019-01-25

A NORD berkeiben tanuló és élő munkatársak a NORD család tagjai, és aktívan részt vesznek a projektekben és a döntéshozatalban. A hajtásspecialista által 2018-ban új kollégaként fogadott 16 gyakornok és duális képzésben részt vevő tanuló mindezt már megtapasztalhatta. Újdonsült munkatársaink családias légkörre és a minden részletre kiterjedő visszajelzés adásának kultúrájára számíthatnak. Már kezdettől fogva adott számukra a felelősségvállalás lehetősége. Nagy hangsúlyt fektetünk a komplex kommunikációra.

A NORD változtatott a kiválasztási folyamatain, és így már jóval a képzés megkezdése előtt képes volt betölteni az összes gyakornoki és tanulóknak fenntartott helyét. A legnagyobb érdeklődés a junior üzleti menedzserek számára betölthető pozíció iránt mutatkozott az ipari technológia területén. Ellenpéldát jelentenek a műszaki-kereskedelmi területek, amelyekre egyre nehezebb megfelelő gyakornokokat/tanulókat találni. A növekvő akademizáció kihívás elé állít bennünket. „Ami a fizetéseket, a képzés szintjét és a nemzetközi lehetőségeket illeti, a gyakornoki státusz már így is elég vonzó. Másrészről gyakran halljuk, hogy valaki „csak” gyakornok”, így Felix Zahn, képzési vezető. „Kár, mert valamennyi aspektusát tekintve a gyakornoki státusz igen sokat nyújt. A gyakornoki viszonyt követő továbbképzési lehetőségek nagyon kedveltek, azok népszerűsítésén javítanunk kell.”

A NORD csak saját munkaerő-igényeinek kielégítése céljából folytat képzést.

A 16 új gyakornokunkat és duális képzésben részt vevő tanulónkat kilenc különböző képzésre és tanmenetre osztottuk be.

Képzéssel elsajátítható szakmák/foglalkozások a NORD-nál:

  • Vállalatgazdasági-ügyviteli-kereskedelmi ügyintéző
  • Mechatronikai technikus
  • Műszaki tervező
  • Informatikus – rendszerintegrátori specializációval

Duális képzés a NORD-nál:

  • Ipari technológia
  • Alkalmazott informatika
  • Gépipar — fejlesztés és konstrukció
  • Informatika és elektrotechnika
  • Mechatronika