Újdonságok –

A NORD támogatja a digitális átállást

A hálózati működés és az Ipar 4.0 környezethez való csatlakozás az iparág legfontosabb témái közé tartoznak. Hajtásmegoldásaival a NORD DRIVESYSTEMS biztosítja az „okosgyárak” nélkülözhetetlen feltételeit és kommunikációs és alkalmazástechnikai know-how-al támogatja az ügyfeleit a digitalizálás folyamatában.

4.0 ready

Waunakee, WI , 2019-09-30

A jövő hajtásával a NORD a digitális gyártás alapját bocsátja a vásárlói rendelkezésre. Valamennyi komponens Ipar 4.0 képes , és világszerte közvetlenül integrálható az Ipar 4.0 környezetekbe. Ez annak köszönhető, hogy a részegységek valamennyi elterjedt terepi busszal és Ethernettel, illetve analóg és digitális érzékelő- és működtetőinterfésszel kompatibilisek. A PLC mint decentralizált intelligencia a hajtáselektronikába integráltan, autonóm módon hajtja végre a decentralizált folyamatokat és végzi a mozgásszabályozást, így támogatva a központi vezérlőrendszer működését. Lehetővé teszi továbbá az analóg és digitális adatok gyors, hatékony és átfogó elemzését, ami a modern karbantartási és javítási megoldások, így az állapotfelügyelet és a megelőző karbantartás nélkülözhetetlen feltétele. A digitális átállás számos előnyt kínál a felhasználók számára: A gyár nagyobb rendelkezésre állása, a nem tervezett állásidők elkerülése, a karbantartás és szerviz jobb tervezhetősége, valamint a karbantartási és javítási költségek jelentős csökkenése.

A speciális karbantartási megoldások és szolgáltatások köre rendszeresen bővül. A NORD jelenleg az olajöregedés és a hajtóműves motorok állapotainak érzékelő nélküli, virtuális szenzorokkal történő figyelését vizsgálja. A cél egy megelőző jellegű karbantartási megoldás létrehozása, amely meghatározza a hajtóműves motorok optimális olajcserélési és karbantartási gyakoriságait, a hajtóműves motor és a hajtóműolaj tényleges állapotának figyelembe vételével.

A NORD ügyfelei a vállalat Bargteheidén levő központjában található házon belüli alkalmazástesztelő területen megtekinthetnek egy, a megelőző karbantartással, virtuális szenzorokkal, hajtáshálózatokkal és más Ipar 4.0 megoldások funkcióival és lehetőségeivel foglalkozó bemutatót.