Újdonságok –

A gyorsvasút alagútjaiban levő agyag nagy kihívás elé állítja az építkezésen szolgálatot teljesítő hajtástechnológiát

A szállítószalagokra és hajtástechnológiájukra vonatkozó speciális követelmények: A „London Crossrail” alagútjainak megépítése speciális szállítószalag-rendszereket és hajtóműves motorokat igényel.

Bargteheide , 2019-08-26

Nem a nagy ellenállás jelenti a problémát, hanem a tipikus „londoni agyag” ragadós mivolta nehezíti az eltávolítását: A 118 km hosszú új „London Crossrail” gyorsvasútrendszer fúrt föld alatti alagutakat foglal magába, amelyek több kilométer hosszúak, és amelyek kiemelt anyagát el kell távolítani az alagutakból. A bochumi székhelyű H+E Logistik GmbH következetesen speciális műanyag bevonattal ellátott szállítószalag-rendszereket használ az alagutakban. A szállított anyag felületaktív anyagokkal kevert, és egy speciális kaparórendszer is akadályozza az összetapadást.

A problémamentes üzem tartós, kis karbantartási igényű szállítószalag-hajtástechnológiát és nagyban rugalmas tervezést igényelt. A H+E a NORD DRIVESYSTEMS megoldásait alkalmazta. „A szállítószalagjaink hajtóműves motorjai igen alacsony meghibásodási rátával működnek. A NORD kiválóan megfelel ennek a kulcsfontosságú követelménynek”, így indokolja Dirk Uphues, a H+E projektmenedzsere a NORD melletti döntésüket. Az alagútban mindkét oldalon sima hajtótengellyel ellátott kúpkerekes hajtóműves motorokat használnak a szállítószalagokhoz. A nyomaték egy kiegyenlítő tengelykapcsolón keresztül érkezik a szállítószalagokra. Ennek segítségével nem csak a változatok száma tartható korlátok között, de a szállítószalagok más helyszíneken is használhatók.