Újdonságok –

A NORD gigantikus Kalander gépek meghajtását végzi

A szállítószalagok gyártásával foglalkozó halsteadi Legg Manufacturing speciális méretek előállítására vállalkozott: Kalander hajtás segítségével 2,4 m széles szalagot kellett előállítaniuk. A hatalmas projekt megvalósítását a NORD MAXXDRIVE hajtásegységei segítették.

Bargteheide , 2019-09-16

A Legg az 1930-as években mezőgazdasági vászonborítókhoz gumírozott toldásokat állított elő, majd egy, az ipart és mezőgazdaságot kiszolgáló globális és elismert szállítószalag-gyártóvá nőtte ki magát. A szívesen nagyot álmodó vállalat prosperált, amint azt a gyártósorának mostanában végrehajtott bővítése is mutatja. A vállalat egy újabb Kalander géppel bővítette a gyártókapacitását, és több fűtött hengerből álló rendszert helyezett üzembe, amelyben olvadt/olvasztott anyag folyik át a nyílásokon. Az új Kalander gép beállítása lehetővé teszi a 2,4 m-es széles szalagok legyártását. A projekt megvalósításában a Legg egy régi partnervállalatára hagyatkozik, amely hosszú éveken át számos alkalmazási területen bizonyította a hozzáértését: ez a NORD DRIVESYSTEMS.

A trükk: sorba kapcsolás

El kellett kerülni a hosszú hajtótengelyeket, amelyek helyét négy innovatív módon sorba kapcsolt hajtás vette át. A NORD alkalmazástervezői nagy örömmel fogadták az új kihívást, amely elé állították őket. Addig szokatlan konfigurációban rendezték el a MAXXDRIVE ipari hajtóműveket. A hajtásegységeket úgy tervezték meg, hogy közülük hármat sorba kapcsoltak, a negyediket pedig oldalirányban szerelték fel. Ehhez rögzíteni kellett a hajtóműházakat és megfelelő megtámasztást kellett alkalmazni a hajlítónyomaték eloszlatására. Az egy hajtásegységből álló Kalander gép esetében a hajtóerő automatikusan valamennyi hengerre eloszlik. Az említett módon sorba kapcsolt hajtásegység esetében újra kellett számítani a hengerekre eső maximális terheléseket. A NORD és a Legg együttesen létrehozott egy testre szabott megtámasztást a megoldáshoz. A Kalander gépben a NORD több különböző módon is megjelenik: Egy NORD hajtóműves motor külön végzi az új Kalander gép görgőinek meghajtását. Előkapcsolt gépekben, így például a fűtőhengerekben és az utánhengerlőkben, valamint különböző visszaforgató állomásokban is szolgálatot teljesítenek a NORD által gyártott berendezések.