Újdonságok –

Egységes hajtásmegoldások automatikus csomagszállító berendezésekhez

A Münchenben megrendezésre kerülő inter airport Europe 2013 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS többféle, de egységes hajtásmegoldásokkal jelentkezett a repülőtéri csomaglogisztika területén. A gyártó decentralizált frekvenciaváltói és motorindítói a hatékony NORD hajtóműves motorokkal kombinálva, egységes, lekarcsúsított és kezelőbarát megoldást eredményeznek.

messebericht_interairport

Bargteheide , 2013-10-24

Emeléshez, süllyesztéshez és pozícionáláshoz egy motorfordulatszám-jeladóval vezetékkel közvetlenül összekötött, beépített pozícionálóval és fékkezeléssel (180 VDC kimeneten keresztül) rendelkező SK 200E típusú frekvenciaváltó alkalmazható. Az azonos szériába tartozó modellek önállóan gondoskodnak a hevederes szállítószalagoknál az érintésmentes torlasztásról – a rendszer az érzékelőjeleket interfészeken keresztül közvetlenül a frekvenciaváltóra továbbítja.

Az egyes csomagok emelőműnek történő átadásához az egységek egymás közötti szinkronizálást végeznek. A kiállítási darab esetében a kisméretű SK 180E frekvenciaváltó szabályozza a görgős szállító hajtását. Ebben az esetben is lehetséges a torlasztás és szinkronizálás. A NORD azonos kezelőfelülettel kínálja az SK 135E elektronikus lágy- és irányváltó indítót, mely a lágyindításnak köszönhetően kíméli a mechanikát. A számtalan védőmechanizmussal ellátott indítót szintén közvetlenül a motor kapocsszekrényére kell szerelni, ezért költségtakarékos alternatívának minősül a centralizált megoldásokhoz képest; ez utóbbiak nagy kábelezéssel járnak, és külön motor-védőkapcsolókat, irányváltás-védőkapcsolókat, valamint fék-egyenirányítókat igényelnek. A vezérlő és a hajtóművek közötti kommunikációt a kiállításon Profibus biztosítja. A kapcsolatok létrehozásához a NORD ezen kívül természetesen minden elterjedt buszrendszer, pl. Profinet és EtherNet/IP használatát felkínálja. A komplett megoldások szállítója saját gyártású, átfogó mechatronikus hajtásprogramot kínál, és egyszerű változatmenedzsmentet lehetővé tevő, személyre szabott, kis karbantartási igényű hajtásmegoldási projekteket valósít meg csomagszállító berendezésekhez.