Újdonságok –

Szállítás, ütemezés, emelés egységes kezeléssel: Beépített hajtásegységek a NORD-tól a szállítástechnikai iparág számára

A NORD DRIVESYSTEMS összehangolt, egységesen kezelhető hajtásrendszereket kínál a különböző szektorokban alkalmazott szállítórendszerekhez. A hajtóműves motorok projekttervezése és beállítása alkalmazásspecifikusan történik. A szükséges vezérlésről, ill. szabályozásról a falra és motorba szerelhető energiahatékony decentralizált frekvenciaváltók gondoskodnak.

Integrated materials handling drives from NORD

Bargteheide , 2013-10-24

A kategóriába sorolt felszereltségnek (funkcióknak) köszönhetően a NORD hajtástechnikai termékkínálata lefedi a szállítás- és emeléstechnika minden területének igényeit. Egységes kezelőfelület az egységes berendezésmegoldásokért. A frekvenciaváltók 60 másodpercig 150%-os, rövid időre pedig akár 200%-os túlterhelhetőséget nyújtanak. A bevált ISD-vektorszabályozás nagy dinamikát és folyamatos futást biztosít erősen ingadozó terhelés esetén is.

Az SK 180E frekvenciaváltó-modell alkalmas a 2,2 kW-os teljesítménytartományba sorolható motorok sebességszabályozására vízszintes szalagok esetében. A nagyobb, max. 22 kW-os teljesítménytartományban és a nagyobb igénybevételt igénylő feladatokhoz a NORD az SK 200E szériát ajánlja. Osztályukban egyetlenként, a készülékek pozícionáló vezérléssel rendelkeznek, valamint csatlakozóval inkrementális és abszolútérték-jeladókhoz. Ennek köszönhetően a relatív vagy abszolút pozíciószabályozást és szinkronizálást igénylő alkalmazásokban is lehetővé teszik szabvány aszinkronmotorok alkalmazását. A szériába tartozó frekvenciaváltók segítségével emelés- és biztonságorientált alkalmazások is költséghatékonyan megvalósíthatók decentralizált módon; ehhez opcionális funkciók és olyan biztonsági funkciók állnak rendelkezésre, mint STO és SS1 (egészen a SIL3 követelményekig).

Egyszerűbb alkalmazásokhoz, így fordulatszám-beállítás nélküli vízszintes szalagokhoz nincs szükség frekvenciaváltóra. Ezek esetében az elektronikus, kopásmentes SK 135E motorindító valósítja meg a lágyindítást és irányváltást. Nagyobb indítónyomatékhoz közvetlenül az indítónál feszültségnövelés (boost) variátor egységes be egy DIP-kapcsoló segítségével. A hálózathoz (áramkorlátozás), készülékhez (alul- és túlfeszültség elleni védelem), motorhoz (PTC/I²t, motorfázisok), motorhoz és berendezéshez (nyomatékkorlátozás, túlterhelés) beépített védőmechanizmusok feleslegessé teszik a járulékos kapcsolószekrényeket, így motor-védőkapcsolókat, irányváltás-védőkapcsolókat és fék-egyenirányítókat.