Újdonságok –

Blokkházas szállítószalag-hajtások és ipari hajtóművek

A 2014-es hannoveri vásáron a NORD DRIVESYSTEMS szállítóberendezésekhez kifejlesztett komplett nagy hatékonyságú hajtásmegoldásokat mutat be. Kompakt kétfokozatú kúpkerekes hajtóműveket kombinál energiatakarékos motorokkal.

Bargteheide , 2014-03-04

Széles hajtáselektronikai kínálatának köszönhetően a NORD a különböző funkciók iránti igényeket testre szabottan képes kielégíteni. A közvetlenül motorra szerelhető termékek kínálatában max. 22 kW teljesítményű frekvenciaváltók szerepelnek, amelyek nagy dinamikájúak és kategóriájukban egyedüliként pozicionáló funkciót és opcionális emelőmű-, valamint biztonsági funkciókat kínálnak. Az érzékelő- és aktor interfészekkel rendelkező frekvenciaváltókat más hajtómű-típusokkal szinkronizált üzemben mutatta be a NORD a kiállítási standján.

A vállalat a hajtóművek gyártásában szerzett tapasztalatát is bemutatta. A NORD a világ egyetlen gyártója, amely egy részből álló házban állít elő 242 000 Nm kihajtónyomatékú ipari hajtóműveket, csavarok és radiális erőknek kitett tömítőfelületek nélkül. Ez a konstrukció a nagy teljesítményű ipari hajtóművek esetében is lehetővé teszi a nagyon nagy radiális és axiális terhelhetőségű kompakt kivitelek megvalósítását. Kiállítási modellként egy serleges szállítómű hajtáshoz tervezett, de más anyagmozgatási alkalmazásokhoz is megfelelő ipari hajtóműves motor és egy SK 500E sorozatú kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltó kombinációját tekinthetik meg az érdeklődők. Az ebbe a sorozatba tartozó frekvenciaváltókat a NORD az 1 — 10 építési méretben és max. 132 kW teljesítménnyel szállítja.

A NORD DRIVESYSTEMS a hannoveri vásáron 2014. április 7 és 11.

között: 15-ös csarnok, H21-es stand