Újdonságok –

Ez volt ám a csúcs és magasság: A NORD ipari hajtóművei kőkemény munkát végeznek egy mesterségesen duzzasztott tó projekt keretében

Elkészülés előtt áll a svájci Axpo energiavállalat igen nagy igényű „Linthal 2015“ elnevezésű projektje: Svájc legnagyobb vízerőmű-projektje a meglevő Linth-Limmern erőművek teljesítményét 480 MW-ról 1480 MW-ra növeli.

Linthal_industrial_gear_unit

Bargteheide , 2014-10-06

Ennek érdekében létesült egy új föld alatti szivattyús tározómű, amely a vizet a mesterséges Limmernboden tóból a tengerszint fölött 1860 méter magasságból a mintegy 600 m-rel magasabban fekvő Muttsee-be szivattyúzza, és turbinaüzemben ismét az áramtermelés szolgálatába állítja. A projekt középpontjában álló új, a szivattyús tározómű számára létesített föld alatti kavernaközpont gigantikus munkát igényelt: Kivételesen nagy, 45 fokos emelkedés és kb. 180 m-es szintkülönbség mellett egy köztes állomáson a szállítóberendezések megszakítás nélkül óránként 500 t bontási anyagot szállítottak el. Egy második szállítószalagon a felaprított anyagot ismét felszállították a kavicsműbe, ahol köztes tároláson, ill. előkészítésen ment át az újrahasznosítás előtt. A szállítószalagok hajtásáról a NORD ipari hajtóművei gondoskodtak, amelyek összességében három éven át dolgoztak, és annak során mintegy három millió tonna anyag szállítását végezték el.

Az elszállító munkálatok befejeztével a NORD ipari hajtóműveit a berendezésgyártó Marti Technik AG leszerelte; a hajtóművek immáron az újabb bevetésükre várakoznak. Ernst Kuster, a szállítószalagok karbantartásáért felelős munkatárs a Marti Technik vállalatnál elmondta: „Az üzemeltetési utasításnak megfelelően olajcserét végeztünk, de a három év során ténylegesen ez volt az egyetlen karbantartási művelet. A NORD hajtóművei abszolút példaszerűen üzemeltek.“ Az ipari hajtóművek erre a nagy igénybevételt jelentő projektre a jól bevált blokkházas — egy részből készülő ház, amely integráltan tartalmazza a csapágyhelyeket — kivitelük révén kvalifikálták magukat. A blokkház megmunkálása egyetlen felfogatásban történik a legmodernebb CNC-gépeken, ami a komponensek maximális pontosságát, merevségét és szilárdságát szavatolja. A hajtóműházon nincs keresztirányú erőnek és nyomatéknak kitett illesztés. Ez a konstrukciós elv a tengelyek eltolása, a nagyon kompakt építési mód és a nagyobb hengercsapágyak alkalmazása miatt a csapágyak hosszú élettartamát szavatolja.