Újdonságok –

Hatékonyabb és gazdaságosabb korrózió elleni védelem: nsd tupH alumínium hajtóművekhez

A NORD DRIVESYSTEMS nsd tupH felületkezelése tartós és megbízhatóan korrózióálló hajtásokat eredményez. Az alumíniumból készülő házak felülete sima és kivételesen kemény lesz, amely a festékkel ellentétben nem érzékeny az ütésekre és karcolódásokra.

nsd_tupH-Beschichtung

Bargteheide , 2014-11-27

A hajtások jól beváltak tengeri környezetben és sikeres teszteléseken estek át az ASTM D714 (felhólyagosodás), ASTM D610-08 (korrózió), ASTM D1654-08 a DIN EN ISO 2409 szerint (karcolások), ASTM B117-09 a DIN EN ISO 9227 szerint (sópermetteszt) és ASTM D3170 (graviméter teszt) szerint. A graviméter teszt során nem tapasztalták a felület lepattogzódását és elhasználódását. Sópermetben 2000 óra elteltével sem volt nyoma korróziónak.

Az nsd tupH felületű hajtóművek a festett rendszerek megszokott élettartamánál jóval hosszabb ideig alkalmazhatók nagy igénybevételt jelentő környezetben. A hajtóművek ellenálló képessége és hosszabb élettartama következtében az ügyfeleket terhelő karbantartási és állagmegóvási költségek jelentősen csökkennek. Az eljárás ezen felül nagy folyamatbiztonságot szavatol: Azáltal, hogy nem kerül sor anyag felhordására, hanem magát a felületet keményítjük, nem kerülhet sor a termékek vagy a folyamatban részt vevő közegek szennyeződésére, mint például a lepattogzódó festék esetében. A korrózióállóságot még a nehéz ütések és karcolások sem csökkentik. A festék megkarcolódásakor ezzel ellentétben a környező területeken beszivárgás fordulat elő, aminek következtében a károsodás gyorsan terjed és a védőhatás lényegében megszűnik. Az nsd tupH felületkezelés élelmiszerekkel kapcsolatos használata az FDA Title 21 CFR 175.300 szerint engedélyezett. A megfelelően kezelt rendszerek ellenállóak a pH2 — pH12 tartományba eső tisztítószerekkel szemben. Az nsd tupH valamennyi alumíniumházzal – négy hajtóműsorozat, sima felületű motorok és decentralizált hajtástechnika – rendelkező hajtáshoz elérhető.