Újdonságok –

Új, fifikás fej a NORD-hajtásszabályzókhoz Integrált alap PLC a gyorsabb processzornak és a javított firmware-nek köszönhetően

Az integrált PLC minden NORD-frekvenciaváltóból és motor-hajtómű kombinációból komplett rendszermegoldást varázsol. Mind az SK 180E és SK 200E decentralizált szabályzókban, mind pedig a kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltókban az SK 520E típustól kezdődően immáron integrált PLC-vel találkozhatnak a felhasználók.

brand_new_drive_controllers

Bargteheide , 2015-05-05

Az PLC segítségével és az ingyenesen elérhető NORD CON programozó és paraméterező eszköz használatával a hajtásközeli IEC 61131-3 szerinti funkciók kényelmesen szabadon programozhatók „strukturált szöveggel“ és „utasítás listával“. Az intelligens frekvenciaváltók ily módon külső vezérlés támogatása nélkül is képesek bonyolult feladatokat, például önálló felügyeleti funkciókat és dinamikus feldolgozási folyamatokat végrehajtani. Ez teszi különösen költséghatékonnyá a megoldást.

Egyidejűleg a motorok nagyobb sávszélessége is támogatott: Az IE4 szinkronmotorok szabályozása minden esetben terepi tesztelésen megy át. Az SK 200E decentralizált sorozat a nagyon rugalmas működése mellett, ideértve a pozicionáló modult is, kivételesen nagy túlterhelhetőséget is kínál, és – az ebben a készülékosztályban szokásostól eltérően – akár 22 kW teljesítményű kivitelben is szállítható. Az SK 500E sorozat igen kompakt, kapcsolószekrénybe szerelt típusai az év további részében már 11-es építési méretben és 160 kW-os teljesítménnyel is elérhetők lesznek.