Újdonságok –

NORD 4.0 READY: Hajtástechnika a hálózatba kötött, nagymértékben rugalmas berendezésautomatizálás számára

Az „Industrie 4.0” koncepció alapján megvalósuló jövőorientált gép- és berendezéstervezéshez elengedhetetlenül szükséges az intelligens, variálható funkcionalitású hajtástechnika. Ennek követelményei közé tartozik a hálózati kommunikációs struktúrákba való betagozódás, a hatékony adatfeldolgozás, valamint a rugalmas, moduláris és decentralizált koncepciók kidolgozása.

NORD 4.0 ready

Bargteheide , 2015-11-24

A „ NORD 4.0 READY “ logó alatt ezért a NORD DRIVESYSTEMS egy méretezhető hajtásrendszert és szoftvert tartalmazó kínálatot állított össze. Az elektromos hajtástechnika a feladatok teljes körét lefedi, az egyszerű önálló üzemtől a hálózatba kötött összetett rendszerekig.

A 22 kW-os teljesítménytartományig kis karbantartási igényű, sokoldalú decentralizált hajtáselektronika áll rendelkezésre a szinkron- és aszinkron motorokhoz, ami az alkalmazások nagy százalékában alkalmazható. Nagy teljesítményű processzoraikkal és az integrált PLC-vel a frekvenciaváltók összetett folyamatok végrehajtására alkalmasak, önállóan képesek reagálni a gyártási feltételekre és üzemzavarok megszüntetésére is alkalmasak. A frekvenciaváltó-PLC elvégzi a csatlakoztatott érzékelők és beavatkozók adatainak feldolgozását és kiváló minőségben továbbítja a hajtás- és alkalmazásadatokat a vezérlőbe és a többi hálózatba kötött gépegységbe. Meghatározott feladatokra a hajtások egységeket tudnak képezni, és így például fordulatszám- vagy szinkronmenetre képesek. Több száz jellemző funkció, köztük például a PLCopen Motion-Control moduljai paraméterkészletként rendelkezésre állnak, és az alkalmazásfejlesztés során egyszerűen átemelhetők. A motorok és hajtóművek, valamint a frekvenciaváltók egyaránt a NORD saját gyártásából származnak. A rövid idő alatt megvalósítható üzembe helyezés érdekében a komplett berendezésekhez szükséges hajtásrendszereket a nemzetközi piacon is jelenlevő gyártó készre szerelt és igény szerint előre paraméterezett állapotban szállítja, szabvány kábelcsatlakozókkal (1x teljesítmény, 1x adat).