Újdonságok –

Egy fokozattal teljes erő – Robusztus új egyfokozatú homlokkerekes hajtóművek szivattyúkhoz, ventilátorokhoz és keverőkhöz

A NORD DRIVESYSTEMS a 2016-os hannoveri vásáron új egyfokozatú homlokkerekes hajtóműveket mutat be, amelyek a könnyűfém NORDBLOC.1 házzal készülnek. A hajtóműsorozat kifejezetten jól alkalmazható szivattyúkhoz, keverőkhöz, ventilátorokhoz és intralogisztikai alkalmazásokhoz; kifejlesztésére az említett terület neves képviselőivel való együttműködésben került sor.

1-stage helical inline gearmotors from NORD Drivesystems 1-stufige Stirnradgetriebemotoren von NORD Drivesystems

Bargteheide , 2016-06-17

Az új fejlesztést elsősorban a csavarással szembeni nagy merevség jellemzi – robusztus kivitele az alapos kipróbálás során már bizonyított, például a hirtelen megnövelt szivattyúnyomások és tengelyütések melletti gyakorlati tesztüzemben. Gyors fordulatú alkalmazásokban a homlokkerekes hajtóművek erőteljesebb megoldásnak bizonyulnak a kétfokozatú alternatívákkal szemben. Az alkalmazott anyag és a kiváló gyártási minőség ezen felül a hajtóművek kis súlyát, valamint alacsony zajjal járó és nagyon hatékony működését szavatolja. A hajtóművek elérhetők az nsd tupH felületkezeléssel, aminek köszönhetően maximálisan korrózióállóak. Ennek köszönhetően problémamentesen tartósan alkalmazhatók agresszív környezetben is. Az IEC- és NEMA-motorokra való szerelési lehetőségekkel, a számos felszereltségi változattal a tengelyek, csapágyak és kenés területén a hajtóművek rugalmasan megfeleltethetők az ügyfél- és alkalmazásspecifikus igényeknek. Az új NORDBLOC.1 termékek első körben öt építési nagyságban szállíthatók.