Újdonságok és sajtó

Fedezze fel vállalatunk és temékeink, továbbá jövőbeli és elmúlt vásáraink aktuális cikkeit és képeit.

Hajtásmegoldások folyamatos működésű anyagmozgató berendezésekhez

Antriebstechnik von Nord in einem Steinbruch

Gördülékeny működés a legnagyobb igénybe vételt jelentő körülmények között is: A NORD DRIVESYSTEMS olyan nagy teljesítményű hajtásrendszereket kínál ömlesztett anyagok szállításához, amelyek maximálisan megbízhatók, biztonságosak és strapabíróak.

40 éves a NORD U.S. Operations

A NORD DRIVESYSTEMS 1979-ben alapította telephelyét az Egyesült Államok Wisconsin államában található Waunakee városában. A későbbiekben további gyárakat nyitott a kaliforniai Corona és az észak-karolinai Charlotte városokban. Napjainkban napi szinten 300 motor és 650 hajtómű készül a felsorolt gyárakban.

Modul rendszerű ATEX-hajtások - Gáz és por elleni védelem

Tanúsítvánnyal rendelkező gyártóként a NORD DRIVESYSTEMS több évtizedes robbanásvédelmi tapasztalatot mondhat magáénak a hajtástechnika területén. A NORD robbanás ellen védett hajtásai megtalálhatók az ipar szinte valamennyi ágában.

A NORD támogatja a digitális átállást

4.0 ready

A hálózati működés és az Ipar 4.0 környezethez való csatlakozás az iparág legfontosabb témái közé tartoznak. Hajtásmegoldásaival a NORD DRIVESYSTEMS biztosítja az „okosgyárak” nélkülözhetetlen feltételeit és kommunikációs és alkalmazástechnikai know-how-al támogatja az ügyfeleit a digitalizálás folyamatában.

25 éves a NORD a Cseh Köztársaságban

A NORD DRIVESYSTEMS negyedszázada hozta létre leányvállalatát a Cseh Köztársaságban. Mára a vállalat a kelet-európai ország egyik legnagyobb hajtástechnológia-szállítójává nőtte ki magát.

Robosztus hajtómű a nagy teljesítményű keveréshez – Megerősített csapágyazású hajtásmegoldások a NORD-tól

A NORD DRIVESYSTEMS megerősített csapágyakkal és nagyobb csapágytávolsággal rendelkező megbízható hajtástechnológiát kínál a feldolgozóipar számára. Ezen jellemzőkkel maximális radiális és axiális teherkapacitás és hosszabb üzemi élettartam szavatolható a hajtóműveknek.

NORD-hajtásrendszerek az üzemeltetési költségek csökkentéséért

A teljes tulajdonlási költség (Total Cost of Ownership; TCO) optimalizálása érdekében a NORD DRIVESYSTEMS nagy teljesítményű, hatékony és kis karbantartási igényű hajtáskomponenseket kínál moduláris rendszerben.

A NORD sima felületű motorjai ideális megoldást kínálnak az élelmiszeripar és italgyártás számára

Smooth Surface Motors

A NORD DRIVESYSTEMS saját gyártású, sima felületű ventilátoros és ventilátor nélküli motorokat kínál a szigorú higiéniai követelményeket támasztó területeken való alkalmazásra. A lemosható alumíniumöntvényből készülő házak egyszerűen tisztíthatók.

Alumíniumból készülő hajtások - Kis súly, nagy teljesítmény

A modern hajtások legyenek robusztusak, kisméretűek, nagy teljesítményűek, kedvező árúak és mindenek előtt könnyűek. A NORD DRIVESYSTEMS könnyű, de egyben nagy terhelhetőségű alumíniumhajtások széles választékát kínálja.

Nagy teljesítményű hajtások, személyes szerviz és szolgáltatás

A gyártás jövője moduláris, rugalmas és autonóm. Ehhez új, decentralizált intelligenciájú rendszerek szükségesek, amelyek képesek megbirkózni az egyre összetettebbé váló folyamatokkal. A NORD DRIVESYSTEMS a decentralizált hajtástechnika széles körét kínálja olyan frekvenciaváltókkal, amelyek az adott alkalmazási terület követelményeire szabhatók, és rugalmasan integrálhatók a berendezésekbe.

Magasba a NORD hajtóműveivel

Stros_case_study_view

A cseh STROS vállalat építkezésekhez használt lifteket gyárt a világ minden részén megtalálható ügyfelei számára. A „Moscow City” építkezés helyszínén a lifteket nyolc égbe törő épület építésére használják. A liftek meghajtásáról a NORD nagy teljesítményű, testre szabott és tökéletesen megbízható hajtásmegoldásai gondoskodnak.

Nagy teljesítményű ipari hajtóművek a maximális hőmérsékleti teljesítményhatárokért

Az új NORD MAXXDRIVE® XT ipari hajtóműveket kifejezetten a magas hőmérsékleti teljesítményhatárokhoz fejlesztettük ki. Kiváltképpen jól alkalmazhatók szállítószalagos rendszerek meghajtásához.

A NORD China fennállásának 15. évfordulóját ünnepli

A NORD (China) Power Transmission Co., Ltd. immáron 15 éve foglalkozik motorok, hajtóművek és hajtáselektronika forgalmazásával a kínai piacon. A NORD China mára az összes közepes és nagyvárosban jelen van.

A 2019-es hannoveri vásár áttekintése - Az ipari hajtóművektől a Bluetooth-megoldásig: Innovatív termékek a NORD kiállításán

Retrospective Hanover Fair 2019

Az április elején megrendezett 2019. évi hannoveri vásáron a NORD innovatív megoldásokkal jelentkezett az ipari hajtástechnológia területén.

Nagy teljesítményű hajtások, személyes szerviz és szolgáltatás

Az egyesült-államokbeli G.C. Evans vállalat megbízhatóan működő hűtő-, fűtő- és pasztörizáló üzemeket gyárt az élelmiszeripar számára. Ehhez a G.C. Evans robusztus és tartós NORD hajtóműves motorokat használ immáron több mint tíz éve.

Visszatekintés a bauma 2019 kiállításra - Nagy elismerést aratott az új MAXXDRIVE® XT ipari hajtómű

A NORD az új MAXXDRIVE® XT 2 fokozatú homlok-kúpkerekes hajtóműveivel örvendeztette meg a Münchenben megrendezett bauma 2019 építőipari kiállítás látogatóit.

NORD-hajtások az árokásás nélkül zajló alagútépítésen Abu-Dzabiban

Az évszázad föld alatti projektje: Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában egy új szennyvízelvezető alagút építése zajlik. A NORD hajtásmegoldásai biztosítják az ott dolgozók és a szükséges anyagok emelőberendezéssel történő biztonságos szállítását az elérést biztosító aknákban.

30 éves lett a NORD DRIVESYSTEMS dániai leányvállalata

30 Years Denmark

A NORD-Gear Danmark fennállásának 30. évfordulóját ünnepli. A NORD DRIVESYSTEMS német-dán határ közelében található leányvállalatának feladata a dániai és grönlandi hajtóművesmotor- és frekvenciaváltó-piac kiszolgálása.

A NORD a bauma 2019 kiállításon Münchenben - Nagy teljesítményű hajtások nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz

A NORD DRIVESYSTEMS már bizonyított iparihajtómű-kínálata a magas hőmérsékleti teljesítményhatárokra tervezett új MAXXDRIVE® XT ipari hajtóművek sorozatával bővül. A hajtóművek segítségével hatékonyan tervezhetők megbízható, biztonságos és ügyfélre szabott hajtásmegoldások ömlesztett anyagok szállításához az építőipar és a bányászat területén.

Magasan, nagy mélységben: A NORD ipari hajtóművei sikerrel teljesítenek egy nagy volumenű építési projektben

A „Linthal 2015” projekt keretében egy szivattyús tározós erőmű föld alatti központi kamrájának megvalósítására került sor kb. 1700 m magasságban és 600 m mélységben a svájci Alpokban. A megállás nélkül működő szállítószalagok szélsőségesen nagy, 45 fokos dőlésszögben és hozzávetőleg 180 m-es szintkülönbséggel végezték az óránként 500 tonna kivájt anyag szállítását. A szállítószalagok meghajtását a NORD ipari hajtóművei végezték.

A NORD hajtóműves motorjai optimális szállítástechnikát biztosítanak a kőbányában

A Montpellier közelében található fémipari vállalat, a SMIL szállítástechnikai rendszermegoldásokat állít elő, amelyekhez észak-német hajtásokat használ fel. A dél-franciaországi Gardanne-ban található kőbányában a NORD DRIVESYSTEMS hajtóműves motorjai gondoskodnak a biztonságos és hatékony szállításról.

A NORD a LogiMAT 2019 kiállításon

Sikeres kiállítási részvétel rugalmas intralogisztikai megoldásokkal.A NORD DRIVESYSTEMS hatékony rendszereket mutatott be a 2019. február 19. és 21. között Stuttgartban megrendezett LogiMAT 2019 kiállításon. A NORD DRIVESYSTEMS a standjára ellátogató nagyszámú közönségnek bemutatta, hogy a decentralizált és innovatív hajtásmegoldásai miért jelentenek ideális választást a digitális moduláris intralogisztikai rendszereket keresőknek.

NORD ipari hajtóművek új építési méretekben

A NORD DRIVESYSTEMS ipari hajtóművei különösen strapabírók, terhelhetők és hosszú élettartamúak. Többek között nagy igénybe vételt jelentő környezetben alkalmazzák őket például keverőművek, elegyítők és örlőgépek mozgatására.

Termékújdonság: Egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóművek

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

A NORD DRIVESYSTEMS egyfokozatú hajtóművekkel bővítette a sikeres NORDBLOC.1 sorozatát, amelyek magas fordulatszámú és nagy nyomatékú alkalmazásokra optimalizáltak.

Hajtásmegoldások szennyvízkezelő rendszerekhez - Vizek mossák

A vízgazdálkodás területén a szivattyú- és fúvóállomások rendelkezésre állása és hatékonysága szempontjából döntő jelentőségű a hajtástechnika. A NORD DRIVESYSTEMS az iparágakra optimalizált megoldásokat kínál, amelyeket nagyfokú üzembiztonság, hosszú élettartam, valamint nagy axiális és radiális terhelhetőség jellemez.

Napfényből villamos áramot: CO2-semleges áramtermelés Spanyolországban a NORD hajtásegységeinek segítségével

A naperőművek nagyban hozzájárulnak a klímavédelemhez. A dél-spanyolországi Fuentes közelében található Gemasolar erőműben a NORD DRIVESYSTEMS robusztus hajtásegységei gondoskodnak a napenergiát begyűjtő gigantikus tükrök beállításáról.

A NORD a Tire Technology 2019 kiállításon

A NORD DRIVESYSTEMS széles termékkínálatában megtalálhatók az abroncsiparban alkalmazható ágazatspecifikus hajtásmegoldások is: A Tire Technology 2019 kiállítás középpontjában a LogiDrive rendszerek, speciális extruder karimák és a NORD SK TU4-PNS PROFIsafe-interfészmodul állnak.

Intelligens hajtástechnika - csapatmunka: Master/slave kommunikáció

intelligent drive technology

A frekvenciaváltókba épített PLC-nek és pozícióvezérlésnek köszönhetően, master/slave üzemben több NORD DRIVESYSTEMS hajtás képes szinkronizálni magát. Ezen a módon a szinkronüzem és a „repülő fűrész” (Fliegende Säge) funkciók például decentralizáltan valósíthatók meg.

Két évtizedes piaci siker

Jelentős évforduló Lengyelországban: Podłęże-i munkatársaink egy elkötelezett csoportja immáron 20 éve foglalkozik a NORD termékek lengyelországi értékesítésével.

35 éves lett a NORD DRIVESYSTEMS hollandiai leányvállalata

Anniversary Netherlands

A NORD DRIVESYSTEMS Netherlands fennállásának 35. évfordulóját ünnepli. Az elmúlt 35 év során a vállalat vezető szerepre tett szert a hajtásrendszerek hollandiai piacán.

Fiatal tehetségek

new apprentices

A NORD DRIVESYSTEMS szívesen beruház a fiatal tehetségek képzésébe, és számos belépőszintű lehetőséget kínál kereskedelmi, üzleti és műszaki területen. 2018-ban 16 új kolléga kezdte meg nálunk a képzését.

Műszaki sajtónapok 2018 Hamburgban Hajtástechnológia digitális és moduláris gyárakhoz

A novemberben Hamburgban megtartott 7. műszaki sajtónapok alkalmával a NORD DRIVESYSTEMS bemutatta a digitális gyárakhoz kifejlesztett intelligens és rugalmas hajtásmegoldásait a műszaki sajtó munkatársainak.

myNORD: Egy kattintással a megfelelő hajtásmegoldáshoz

A myNORD vásárlóknak szóló termékkínálata praktikus támogatást nyújt a hajtástechnológia konfigurálásához és megrendeléséhez. Egyszerű, mindig elérhető és gyors

Hajtások a raklapszállító technológia területére: Megbízható technológia, strapabíró kivitelben

pallet_conveyor_technology

A raklapszállító technológia területén elsősorban nagyfokú túlterhelhetőséget kínáló gazdaságos hajtásmegoldásokra van szükség. A NORD DRIVESYSTEMS kifejezetten a raklapok és görgős vagy láncos szállítópályás rácsos dobozok szállításához kínál optimálisan összehangolt, egyedileg konfigurálható rugalmas hajtástechnikát a változatok számának csökkentéséhez és a költségek alacsonyan tartásához.

A NORD az SPS IPC Drives 2018 kiállításon

A NORD az SPS IPC Drives 2018 kiállítás alkalmával decentralizált hajtástechnológiával, innovatív szervizmegoldásokkal, költségoptimalizációs koncepciókkal, valamint az Ipar 4.0 rendszerek keretében megvalósuló gyártás és integráció digitalizációjához szükséges intelligens hajtásrendszerekkel jelentkezett.

A NORD 25 éves jubileumát ünnepli Svájcban

A Getriebebau NORD immáron negyed évszázada sikeresen tevékenykedik Arneggben (St. Gallen kanton) Svájc hajtóműves motorok piacának kiszolgálása érdekében.

Megbízható hajtástechnológia sörfőzdék számára

Az Octopi Brewing Co. egyike az Egyesült Államokban megbízásra dolgozó, kézműves söröket előállító sörfőzdéknek. A vállalat strapabíró NORD hajtóműves motorokat használ a cefrézőüstökhöz és szűrőkádakhoz.

BrauBeviale 2018: Felületkezeléssel készülő strapabíró hajtások

Sör és más alkoholos italok készítésére a legszigorúbb higiéniai szabványok vonatkoznak. A november 13. és 15. között sorra kerülő BrauBeviale 2018 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS bemutatja az nsd tupH korróziógátló eljárását, amelyet a fokozott tisztítási követelményeket támasztó alkalmazási területekre fejlesztett ki: A technológia segítségével az alumínium házak a rozsdamentes acélhoz hasonlóan robusztussá és tartóssá tehetők.

SK TU4-PNS PROFIsafe-modul

A modern gép- és üzemtervezés alapvető alkotóelemének szerepében az extra biztonság - üzembiztonság – amely a NORD hajtásrendszereinek is megkerülhetetlen részét képezi – fontossága egyre nő.

Innovatív italszűrők – A NORD decentralizált hajtásai biztosítják a nyomatékot a valódi íz eléréséhez

A TMCI Padovan gépgyártó új szűrőrendszerei jelentik a garanciát a tökéletes ízre az olasz likőrgyártók számára. A NORD decentralizált hajtásai gondoskodnak a gépek nagy hatékonyságú működéséről.

Nagy hatékonyságú hajtástechnika intralogisztikai alkalmazásokhoz

LogiDrive

A NORD DRIVESYSTEMS immáron kifejezetten a vízszintes és döntött szállítószalagokhoz kínál nagy hatékonyságú standardizált megoldásokat. A kis karbantartást igénylő LogiDrive-rendszerek nagyobb ráfordítások nélkül teszik lehetővé a változatok számának csökkentését az intralogisztika területén.

iba 2018: Élelmiszerekkel kompatibilis hajtások a NORD DRIVESYSTEMS-től

Legyen szó keverőművekről, szállítórendszerekről, adagoló- és töltőberendezésekről – a NORD DRIVESYSTEMS hatékony és higiénikus hajtásmegoldásokat kínál a sütőiparnak. Az érintett rendszerek 2018. szeptember 15. és 20. között megtekinthetők az iba kiállításon Münchenben.

Szabad a színpad–NORD-frekvenciaváltók a Theater Duisburgban

theatre Duisburg

A Theater Duisburgban modern automatizációs technika gondoskodik a színpadkép, fény és hang tökéletes összehangoltságáról. A hajtásmegoldás fontos részét képezik a NORD frekvenciaváltói.

Hajtásmegoldások a higiénikus gyártáshoz - Az nsd tupH felületkezelés

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

A NORD DRIVESYSTEMS 2018. május 22. és 24. között az SPS IPC Drives Italia kiállításon bemutatja az alumíniumhajtásokhoz készülő különösen nagy teljesítményű korrózióálló nsd tupH felületkezelését.

A NORD az EPLAN-portál rendelkezésére bocsátja termékadatait

NORD-Produktdaten in der EPLAN-Datenbank

A NORD elérhetővé teszi az elektronikus hajtáskomponenseinek termékmakróit, valamint műszaki és elektromos készülékadatait az EPLAN-adatbázisban.

Hajtásmegoldások tisztítógondolákhoz - Biztonságban minden magasságban

A pontosan pozicionálható hajtóműves motorok és frekvenciaváltók egy gondolát emelnek és forgatnak; ennek segítségével a „New York by Gehry” felhőkarcoló karbantartását és tisztítását végző munkatársak a kanyargós homlokzat minden szögéhez jól hozzáférnek.

Jubileum - 20 éves a NORD Finnország

NORD Gear Oy

A NORD 1998-ban alapított finn leányvállalata, a NORD Gear Oy ebben az évben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

Ipar 4.0 szerelés Aurichban

Áramvonalas logisztika–hatékony folyamatok - a NORD hajtásmegoldásai Ipar 4.0 KÉPESEK! A hajtásspecialista a gyártóüzemeiben is az intelligens technológiákra esküszik.

A NORD-frekvenciaváltók működésének egyszerű méretezése

Software to configurate freqency inverters - NORD CON Software zur Paramatrisierung von Frequenzumrichtern - NORD CON

A NORD-hajtások frekvenciaváltóinak vezérlése egyre több hajtásfunkció decentralizált szoft- és hardveres átvételére képes. Ez nem csak gazdaságos és csökkenti a különböző frekvenciaváltótípus-változatok számát, de a felhasználó számára lehetővé teszi az egyszerű, programozási ismeretek nélküli paraméterezést.

Robbanás ellen védett hajtások a malom még biztonságosabb működése érdekében

Explosion-protected drive units

Az ausztriai Arnreiter Mühlében megőrlik a nyersanyagot, és a legkülönfélébb eljárásokban tovább feldolgozzák azt. Ehhez a vállalat gépeket alkalmaz a gőzöléshez, pelyhesítéshez, durva őrléshez, őrléshez, extrudáláshoz, pörköléshez, hűtéshez, szárításhoz és hámozáshoz. A nyersanyagok megőrlésé során por keletkezik–ez a NORD robbanásbiztos hajtásai után kiált

Hajtásmegoldások a feldolgozóipar számára: A NORD DRIVESYSTEMS az ACHEMA 2018 kiállításon

Legyen szó vegy-, gyógyszer- vagy élelmiszeriparról: A feldolgozóiparban az éghető gázok és porok nagy biztonsági kockázatot jelentenek emberre és gépre egyaránt. A NORD a 2018. június 11. és 15. között megrendezésre kerülő ACHEMA kiállításon a robbanás ellen védett hajtásmegoldásait állítja a megjelenésének középpontjába: Ezek között az 1-es, 2-es, 21-es és 22-es zónában használható por- és gázrobbanás ellen védett motorok, hajtóművek, valamint elektronikus hajtástechnika is szerepel.

Erőforrás-kímélő hajtásmegoldások: A NORD DRIVESYSTEMS az IFAT 2018 kiállításon

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. május 14. és 18. között megrendezésre kerülő IFAT-on, a víz-, szennyvíz-, hulladékkezelés és nyersanyag-gazdálkodás vezető világkiállításán intelligens és hatékony hajtásmegoldásokkal jelentkezik.

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. évi ACHEMA kiállításon - Keverők, elegyítők, szivattyúk: Feldolgozóipari hajtásmegoldások ATEX-kivitelben, nagyfokú korrózió elleni védelemmel

A Frankfurt am Mainban 2018. június 11. és 15. között megrendezésre kerülő ACHEMA kiállításon a NORD termékei széles kínálatával jelentkezik.

myNORD ügyfélportál - Hajtások online konfigurálása és megrendelése: egyszerűen, kényelmesen és gyorsan

myNORD customer portal – configure drive solutions online

A vásárlátogatók nagy tetszéssel fogadják a NORD DRIVESYSTEMS az ipar és az intralogisztika területén nagyobb biztonságot és hatékonyságot, valamint digitális hálózatok létrehozását lehetővé tevő innovatív hajtástechnikáját.

Ipari hajtóművek „kipuhatolása” - Megelőző karbantartás a NORD DRIVESYSTEMSTŐL a hannoveri vásáron

Hanover Fair 2018

A NORD DRIVESYSTEMS az ipari hajtóművek megelőző karbantartását lehetővé tevő megoldásokat mutat be a 2018-as hannoveri vásáron. Ehhez két, egymással összekapcsolt ipari hajtóművet állítunk fel, amelyeken különböző üzemállapotokat szimulálunk.

Termékújdonság: Egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóművek

pallet_conveyor_technology

A NORD DRIVESYSTEMS egyfokozatú hajtóművekkel bővítette a sikeres NORDBLOC.1 sorozatát, amelyek magas fordulatszámú és nagy nyomatékú alkalmazásokra optimalizáltak.

Hajtásmegoldások a repülőtéri ipar számára – fáradhatatlanul mozgásban

Airport_bagged

Ügyfélspecifikus megoldások, megbízható technika, a világ minden részére kiterjedő szerviz – a NORD DRIVESYSTEMS optimális hajtásmegoldást kínál valamennyi repülőtéri alkalmazási terület számára. Hatékony, biztonságos és bevált.

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018-as hannoveri vásáron

logidrive_hanver_fair_2018

2018. április 23. és 27. között a NORD DRIVESYTEMS intelligens és jövőorientált hajtásmegoldásokat mutat be a hannoveri vásáron és a CeMAT 2018 kiállításon többek között intralogisztikai és ipari alkalmazásokhoz.

NORD-hajtások nsd tupH felületkezeléssel

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Robusztus és megbízható–a legdurvább körülmények között is. A kagylók feldolgozásával foglalkozó holland Krijn Verwijs NORD korrózióálló hajtásrendszereket használ a kagyló- és rákféléket feldolgozó központjában.

NORD hajtóműves motorok kavicskitermelőkbe és kőbányákba – Alacsonyabb költségek, nagyobb hatékonyság

Getriebemotor als Antrieb für Förderbänder

A NorSTone AG kavicsüzeme a Norvégia dél-nyugati részében található Tauban átállt a NORD DRIVESYSTEMS robusztus hajtóműves motorjaira. Az eredmény: Alacsonyabb beruházási költségek, nagyobb üzem- és folyamatbiztonság, valamint kisebb energiaszükséglet a jobb hatásfokok következtében.

Anuga FoodTec 2018

nord_drinktec_nsd_tuph

Az italgyártás és élelmiszeripar területének Kölnben megrendezett vezető nemzetközi szakkiállításán, az Anuga FoodTec vásáron a NORD az iparág számára kifejlesztett hosszú élettartamú és robusztus alumíniumhajtásokkal jelentkezett.

A NORD DRIVESYSTEMS az IFAT 2018 kiállításon: Az erőforrások megóvása innovatív és intelligens megoldásokkal

IFAT_ie4-motor_2018

A víz-, szennyvíz-, hulladékkezelés és nyersanyag-gazdálkodás vezető világkiállításán, az IFAT-on 2018. május 14. és 18. között minden a fenntartható környezeti technológiák körül forog. A NORD DRIVESYSTEMS is részt vesz az iparág találkozóján Münchenben, és intelligens hajtástechnikával, termékújdonságokkal, energiahatékony megoldásokkal, valamint szerviz- és karbantartási ajánlatok széles körével jelentkezik.

A NORD intelligens hajtása - Hajtástechnika útban az Ipar 4.0 felé

intelligent-drives-industry-4.0_2018

A NORD decentralizált hajtásmegoldásai átállítják az evolúciós váltót a vezérlőarchitektúra előtt az automatizálási piramistól az intelligens automatizációs hálózat felé történő elmozdulás érdekében.

Termékújdonság: Egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóművek

NORDBLOC_helical-gear-unit

A NORD DRIVESYSTEMS egyfokozatú hajtóművekkel bővítette a sikeres NORDBLOC.1 sorozatát, amelyek magas fordulatszámú és nagy nyomatékú alkalmazásokra optimalizáltak.

Tire Technology 2018 - Sikeres debütálás a vásáron

2018. február 20. és 22. között rendezték meg Hannoverben a 18. Tire Technology kiállítást. Idén első alkalommal a NORD is a kiállítók között volt, és „mindent egy kézből” jellegű intelligens hajtásmegoldásokat kínált.

A NORD DRIVESYSTEMS az ANUGA FOODTEC 2018 kiállításon

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

nsd tupH: Korrózióálló felületkezelés alumínium hajtásokhoz – a 2018. március 20. és 23. között megrendezésre kerülő ANUGA FOODTEC kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS bemutatja az élelmiszeripar és az italgyártás számára kifejlesztett alumínium hajtásait.

Hajtástechnika az ömlesztettanyag-szállítás területére - Robusztus és strapabíró

Cement_bagged

A NORD megbízható, biztonságos és az ügyfelek követelményeire szabott hajtásrendszereket kínál az ömlesztett anyagok szállításához, így például motortartó megoldásokat egy marokkói foszfátbányába.

LogiMAT 2018 - Visszatekintés a vásárra

A LogiMAT 2018 kiállításon a NORD nagy teljesítményű és költségoptimalizált hajtásmegoldásokat mutatott be az intralogisztikai és szállítástechnikai terület számára a Stuttgartban március közepén megrendezett kiállításon.

Energiahatékony hajtásmegoldások az intralogisztika területére

LogiDrive_Variantenreduzierung

Az intralogisztika területén működő hajtásoknak magas követelményeknek kell eleget tenniük: Nem elég, hogy nagy teljesítményűnek kell lenniük, de a kis karbantartási igény és a hosszú élettartam is az elvárt követelmények között szerepel.

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018-as hannoveri vásáron – Hálózatba kötött hajtások a jövő gyártása számára

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

A 2018. április 23. és 27. között megrendezésre kerülő hannoveri vásáron a NORD DRIVESYSTEMS innovatív hajtásmegoldásokat mutat be a jövő digitális gyára számára. Ezek között van a NORDAC LINK decentralizált terepi elosztó terméksorozat, a megelőző karbantartást lehetővé tevő, felhőre csatlakoztatható okos hajtások, valamint az intralogisztikai területen alkalmazott változatok számának csökkentését eredményező LogiDrive hajtásmegoldás. A PROFIsafe-interfészmodul ezen felül további biztonságot nyújt a gyártás során.

A NORD Belgium fennállásának 30. évfordulóját ünnepli

A sok éve folyamatos növekedés által jellemzett, Zandhovenben 1987-ben alapított értékesítési iroda a belgiumi és luxemburgi eladásokért felel.

Anuga FoodTec 2018– nsd tupH

nord_drinktec_nsd_tuph

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. március 20. és 23. között megrendezésre kerülő Anuga FoodTec vásáron bemutatja az élelmiszeripar és italgyártás számára kifejlesztett nsd tupH felületkezeléssel rendelkező alumíniumhajtásait.

LogiMAT 2018 – Több intelligencia, nagyobb hatékonyság, kisebb költségek

NORDAC_LINK_size_2_frequency_inverters

2018. március 13. és 15. között kerül sor Stuttgartban Európa évente megrendezett logisztikai vásárára, a LogiMAT kiállításra. A NORD az intralogisztika és a szállítástechnika területén alkalmazható intelligens, rugalmas és hatékony hajtásmegoldásokat mutat be.

Hajtásmegoldás csomagkezelő központok számára–Gördülékeny folyamatok és gyors kiszállítás

bcs_customer

Megbízható, robusztus, hálózatba kötött és intelligens–a NORD egyénileg konfigurálható és Ipar 4.0 képes hajtásmegoldásokat kínál csomagkezelő központok számára.

A NORD DRIVESYSTEMS első alkalommal vesz részt a Tire Technology 2018 kiállításon

Tire Technology 2018

A NORD DRIVESYSTEMS 100-nál több iparágnak nyújt standardizált és egyénre szabható megoldásokat. Tapasztalatát, innovációs képességét és műszaki know-how-ját a Bargteheide-i hajtásspecialista most az abroncsiparban is kamatoztatni kívánja.

Hajtások 4.0: Felhőalapú állapotfelügyelet

nord_news_iot_drive_data_cloud

A NORD DRIVESYSTEMS Ipar 4.0 és ökonomikus megoldásokat hoz létre a hajtások virtuális szenzorokon alapuló állapotfelügyelete érdekében. Ezek keretében a hajtások állapotára vonatkozó adatokat valós időben elérhetővé teszik a felhőben.

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. évi Underhåll kiállításon Svédországban

MAXXDRIVE at Underhåll 2018

A 2018. március 13. és 16. között megrendezésre kerülő Underhåll kiállításon - amely Észak-Európa vezető ipari karbantartási és állagmegóvási szakvására -, a NORD DRIVESYSTEMS intelligens hajtásaival, a hálózatba kötött gyártás számára kifejlesztett okosmegoldásaival, valamint innovatív technológiáival és termékújdonságokkal jelentkezik.

NORDAC LINK – intelligens hajtások a logisztika területére

Technical-Press-Days-nordac-link

A novemberben megtartott 6. hamburgi szaksajtó napok alkalmával a NORD DRIVESYSTEMS bemutatta a nagy hatékonyságú NORD hajtóműves motorokból és a NORDAC LINK terepi elosztóból álló LogiDrive hajtásmegoldását a szakterülettel foglalkozó média képviselőinek.

A szerviz hatékony megtervezése, az erőforrások optimális felhasználása

process data pump drive

A NORD DRIVESYSTEMS költséghatékony és megbízható funkciók kifejlesztésén dolgozik a virtuális szenzorokkal megvalósuló állapotfelügyelet érdekében.

Nagy hatékonysággal a higiéniailag kihívást jelentő folyamatokért

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

A NORD DRIVESYSTEMS kibővítette a nagy hatékonyságú sima motorok programját. Az új, hűtőbordák nélküli tartósmágnes-szinkronmotorok megfelelnek az IE4 hatékonysági osztály követelményeinek.

Biztonságos, megbízható és rugalmas: Hajtóművek extruder karimával

extruder flange

A NORD DRIVESYSTEMS tovább bővíti a moduláris felépítésű ipari hajtóműveit extruder karimákkal a nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz. Közel minden elterjedt csatlakozási méret egyszerű adaptálásához a karimák és tengelyek az ügyfél igényeire szabhatók.

Jubileum: 20 éves a NORD Magyarországon

nord_drivesystems_subsidiary_hungary_budapest

2017. szeptember 22-én ünnepli 20 éves fennállását a NORD magyar leányvállalata, a „NORD Hajtástechnika Kft.”.

20 éves jubileum: A NORD DRIVESYSTEMS Szlovákiában

20th anniversary of NORD Pohony slovakia

2017. október 20-án ünnepelte a NORD-Pohony, s.r.o., a NORD DRIVESYSTEMS szlovák leányvállalata fennállásának 20. évfordulóját. A leányvállalatot a NORD GmbH alapította Pozsonyban 1997-ben; a vállalatnak kezdetben két munkatársa volt.

Az elektromágneses összeférhetőségre vonatkozó követelményeknek megfelelő gyorsabb hajtáselektronika-fejlesztés

emv kabine bargteheide

A NORD DRIVESYSTEMS rövid idő alatt sorozatgyártásba küldi a az elektronikus hajtástechnikát.

Hálózatba kötött hajtáselektronika és Ipar 4.0 funkciók az SPS IPC Drives kiállításon

nordac_link_fds_film_2017

A NORD DRIVESYSTEMS intelligens hajtásrendszerekkel jelentkezik az SPS IPC Drives kiállításon (3-as csarnok, 218-as stand). A hálózatba kötött és több hajtótengellyel ellátott berendezésekhez kifejlesztett új NORDAC LINK terepi elosztó terméksorozat kifejezetten felhasználóbarát:

Ipar 4.0 képes: A NORD az SPS IPC Drives 2017 kiállításon vendégeskedik

Industrie 4.0 sps ipc drives

2017. november 27. és 30. között a NORD DRIVESYSTEMS termékújdonságokkal és intelligens Ipar 4.0 képes hajtásmegoldásokkal jelentkezik Európa legnagyobb elektromos automatizációs szakkiállításán, az SPS IPC Drives vásáron.

NORD DRIVESYSTEMS a 2017.évi CBST kiállításon Kínában

LogiDrive

2017. november 22. és 24. között rendezik meg Sanghajban a 8. China International Beverage Industry Exhibition on Science and Technology (CBST) kiállítást. A NORD DRIVESYSTEMS, a világ egyik vezető hajtásspecialistája ebben az évben is a kiállítók között lesz.

Hajtásmegoldások a repülőtéri ipar számára: inter airport Europe 2017

inter airport europe 2017

2017. október 10. és 13. között rendezték meg a 21. nemzetközi szakkiállítást és vásárt, amelynek középpontjában a repülőtéri berendezések, technológiák, dizájn és szolgáltatások álltak. Az inter airport Europe a repülőtéri ipar első számú világkiállítása és vására, amely kétévente kerül megrendezésre. A kiállítás leghangsúlyosabb témakörei ebben az évben a digitalizálás és az automatizáció voltak. A NORD DRIVESYSTEMS is jelen volt a müncheni vásáron, és a repülőtéri csomaglogisztika számára kifejlesztett innovatív hajtásmegoldásokat mutatott be.

Ipar 4.0: Intelligens és energiahatékony hajtások

Complete electronic drive solutions from NORD Drivesystems Komplettlösungen Elektronische Antriebstechnik von NORD Drivesystems

A NORD DRIVESYSTEMS a fölérendelt vezérlés tehermentesítése és az optimális szerviz biztosítása érdekében decentralizált intelligenciával szereli fel a hajtástechnikáját. Az egyszerűbb kezelhetőség és a nagyobb energiahatékonyság kérdése is egyre inkább a középpontba kerül.

Hajtásmegoldások az italgyártás számára drinktec 2017: Sikeres bemutatkozás a vásáron

drinktec trade fair 2017

A 2017. szeptember 11. és 15. között megrendezett, az italgyártás és a folyékony élelmiszerek ipar képviselőit felvonultató drinctec vásáron minden eddigi látogatási rekord megdőlt. A NORD DRIVESYSTEMS első alkalommal vett részt a müncheni kiállításon, amelyen iparág-specifikus és lemosható kivitelű (wash-down) hajtásmegoldásokat kínált az italgyártás területén működő vállalatoknak.

A NORD Vanderlande Supplier Award díjat kapott

Getriebebau_NORD_Vanderlande_Award_2017

A NORD DRIVESYSTEMS szeptember 12-én átvehette a neki odaítélt Vanderlande Supplier Award 2017 díjat.

Online ügyfélportál hajtásmegoldásokhoz: Gördülékeny hajtáskonfiguráció, csoportos hozzáférés a megbízási adatokhoz

Antriebslösungen_Getriebemotor mit Umrichter

A myNORD ügyfélportál (https://my.nord.com/) lehetővé teszi optimális hajtásmegoldások gyors konfigurálását, valamint a megrendelt termékekre vonatkozó információk átfogó és rugalmas elérését.

Mobil műszaki ügyfélszolgálat az indiai hajtásügyfeleknek

indien_mobiler_kundendienst

A NORD DRIVESYSTEMS India mobil szerelési és karbantartási szolgáltatást indított a közép-indiai Haidarábád városában.

Jubileum: Tíz éves a NORD Portugália

news_nord_drivesystems_anniversary_jubilaeum_portugal

A német hajtásspecialista NORD DRIVESYSTEMS portugál leányvállalata, a NORD DRIVESYSTEMS PTP idén ünnepli fennállásának tízéves jubileumát.

Korrózió elleni védelem és kétfokozatú kúpkerekes hajtóművek

Glattmotor 2-stugiges Kegelradgetriebe

A NORD DRIVESYSTEMS hosszú éves tapasztalatot, átfogó szakismeretet és innovatív megoldásokat kínál az élelmiszeripar és italgyártás számára.

Könnyű súlyok nagy igénybe vételhez

nord_drinktec_nsd_tuph

A NORD DIRVESYSTEMS nsd tupH felületkezeléssel ellátott hajtásrendszereket kínál a durva időjárási viszonyok közötti alkalmazáshoz és durva körülmények közötti kezeléshez: A felületkezelés során a készülékházat mélyen a felületbe hatolóan edzik, ami megóvja azt a korrózióval szemben.

Intelligens hajtásrendszerek a digitalizált gyártáshoz

4.0 ready

A NORD DRIVESYSTEMS hajtásmegoldásainak kompetenciaspektruma a termékszinttől a vállalati folyamatok szintjéig terjed. A NORD hajtásmegoldásai ezzel ideális előfeltételeket biztosítanak a gyártás digitalizálásához.

Egyszerűen tisztítható és korrózióálló hajtástechnika a NORD-tól

nord_drinktec_nsd_tuph

A 2017. szeptember 11. és 15. között Münchenben megrendezésre kerülő drinktec kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS iparág-specifikus és „washdown”-képes hajtásmegoldásokat mutat be az italgyártás területén tevékenykedő vállalatoknak.

NORDAC FLEX: Hajtóműves motorok dinamikus pozicionálásához

Energiesparende Getriebemotoren mit dezentraler Antriebstechnik SK 200E

A hajtóműves motorból és a decentralizált NORDAC FLEX SK 200E frekvenciaváltóból álló NORD-hajtásegységek nagy dinamikus teljesítményt nyújtanak, új konstruktív lehetőségeket nyitnak meg a fejlesztők előtt és különböző módon költségmegtakarításokat eredményeznek.

Globálisan tevékenykedő családi vállalkozás

Nord_Globale_Präzens

Egyedülálló moduláris rendszerével a NORD DRIVESYSTEMS 100-nál is több iparág számára kínál hajtásmegoldásokat, és számos nemzetközi ipari vásáron képviselteti magát.

Innovatív korrózió elleni védelem a NORD-tól: A festékbevonatnál hosszabb élettartamú, a rozsdamentes acélnál kedvezőbb árú

nord_drinktec_nsd_tuph

Az élelmiszeripar és italgyártás területén alkalmazott hajtásoknak károsodás nélkül kell állniuk az agresszív tisztítószerekkel való kezelést. A NORD DRIVESYSTEMS ezért nagy hatékonyságú korrózió elleni védelmet kínál az alumínium hajtóművekhez, ami a rozsdamentes hajtóműveknél kedvezőbb árú, a hagyományos festett védőbevonatoknál

Milyen kihívásokkal jár a digitalizálás?

news_hansebelt_nord_drivesystems

Hogyan kapcsolódhatnak be a munkatársak a digitális átalakulás folyamatába? Mit lehet tenni a félelmek megszüntetéséért és a lehetőségek optimális kihasználásáért? Ezek voltak a HanseBelt vállalkozói kezdeményezés legutóbbi munkakonferenciájának témái. A NORD DRIVESYSTEMS, mint az alapítók egyike saját székhelyén már megvalósította „jövő munkahelyét”.

Új főzőház Dél-Tirolban - a NORD méretre szabott hajtóműveket szállított

Getriebemotorkombination mit Industriegetriebe bis 96000Nm von Getriebebau Nord

A Spezialbier-Brauerei Forst öreg főzőháza folyamatosan 40 évig teljesített szolgálatot. Az új főzőház létesítésekor a NORD DRIVESYSTEMS méretre szabott hajtóműveket szállított a sörfőzés támogatására.

Nagy erők és nagy nyomaték: Hajtóműves motorok a fogkrémgyártás területén

A keverőtechnológia előállításával foglalkozó EKATO vállalat világszinten megvalósította a legnagyobb szakaszos gyártású fogkrém-előállító rendszert. Az óriási keverőműveket a NORD DRIVESYSTEMS blokkházas ipari hajtóműves motorai mozgatják.

Minőség és elsőrangú szolgáltatás immáron 25 éve: NORD Spanyolország

A NORD DRIVESYSTEMS csoport spanyol leányvállalata, a NORD Motorreductores S.A. 2017-ben ünnepli 25 éves fennállását és töretlen sikertörténetét.

Hosszú élettartamú, „washdown”-képes hajtástechnika az italgyártás területére

nord_drinktec_nsd_tuph

A NORD DRIVESYSTEMS iparág-specifikus hajtásmegoldásokkal jelentkezik a drinktec kiállításon. Az észak-németországi gyártó ennek során a gazdag kínálatát bemutató standard katalógusára épít. A katalógus „washdown”-optimalizált alumíniumházas hajtásrendszerek eddig nem tapasztalt tárházát tartalmazza.

Hajtások adatai a felhőben

nord_news_iot_drive_data_cloud

A NORD DRIVESYSTEMS azonnali hatállyal megoldásokat kínál az Ipar 4.0 felé orientálódó gép- és berendezésgyártóknak arra, hogy a hajtások állapotadatait valós időben felhőn keresztül tegyék elérhetővé. Alapjában véve a hajtótengelyek világszerte az interneten keresztül felügyelhetők.

Tiszta hajtás, tiszta szét-/leválasztás NORD homlok-csigakerekes hajtóműves motorok íneltávolító/hártyázó gépekben

Kegelstirnradgetriebemotor von Nord als Antriebsmotor für Hygienische Press- / Trennmaschine

Az élelmiszeripari gépek és berendezések területének egyik vezető gyártója, a BAADER Gruppe élelmiszerek lágy- és szilárdrészeinek tiszta leválasztását végző gépeket állít elő. A berendezések vörös- és baromfihúsoknál pl. íneltávolításra/hártyázásra, halnál fársz, gyümölcs és zöldség esetében pedig pektin kinyerésére szolgálnak. Megbízható mozgatásukról a NORD DRIVESYSTEMS homlok- kúpkerekes hajtóműves motorjai gondoskodnak.

Precíz szabályozással rendelkező NORD-hajtásrendszerek a problémamentes csomagelosztás szolgálatában

chronopost_application

A Nord saját hajtástechnikával szerel fel nagy csomagelosztó központokat. Köztük van a Párizs közelében működő Chronopost vállalat is. A hevederes szállítószalagokba 1100 decentralizált hajtástechnikával felszerelt Nord- hajtást építenek be.

További méretekkel bővült a moduláris ipari hajtóművek termékcsalád

Maxxdrive_industrial_gear_units_new_sizes

A 2017. évi hannoveri vásáron a NORD DRIVESYSTEMS két új ipari hajtóművet mutat be a 15, ill. 20 kNm nyomatékkategóriában. A sorozat ezzel immáron tizenegy, max. 250 kNm kimeneti nyomatékot elérő hajtóműméretet foglal magába.

Dr. Omar Sadi, a NORD ügyvezető igazgatója: Az Ipar 4.0 egyértelmű rendszerszállítói irányultságot feltételez

nord_news_industry_40_omar_sadi

Dr. Omar Sadi nemrég egy interjú keretében beszélt a hajtásspecialista NORD DRIVESYSTEMS aktuális piaci pozicionálásáról. Elmondta, hogy a NORD folyamatosan komponensek szállítójából komplett rendszerek szállítójává növi ki magát. A NORD az elmúlt évek során fokozatosan kialakított egy komplett moduláris rendszert, amelynek segítségével pontosan az ügyfelek igényeire szabott hajtásmegoldások konfigurálhatók.

A HAJTÁSTECHNIKAI RENDSZERSZÁLLÍTÓ

SYSTEM SUPPLIER

A NORD DRIIVESYSTEMS 1965 óta foglalkozik komplett megoldások kifejlesztésével és gyártásával a hajtástechnika számára, és szállít saját gyártásból származó hajtóműveket, villanymotorokat és hajtáselektronikát. Ennek köszönhetően létrejött egy optimálisan összehangolt moduláris rendszer, amely valamennyi iparág felhasználói számára jelentős előnyöket és egyénre szabott hajtástechnikát kínál egyetlen forrásból.

Szállítás nagyobb teljesítmény mellett

NORDAC_LINK_size_2_frequency_inverters

A NORD DRIVESYSTEMS 2017 szeptemberétől kezdődően max. 7,5 kW motorteljesítményhez tartozó frekvenciaváltókkal egészíti ki a NORDAC LINK terepi elosztó sorozatát.

Ipari hajtóművek extruder karimával

News_Extruderflansch

A NORD DRIVESYSTEMS nagy igénybe vételre optimalizált extruder karimákkal egészíti ki a moduláris felépítésű ipari hajtómű sorozatát. Az 5 – 11 építési nagyságú, 15 kNm – 80 kNm névleges nyomatékú ipari hajtóművekhez több extruder karima áll rendelkezésre.

A változatok számának csökkenése és hatékonyság

News_LogoDrive

Új LogiDrive rendszereivel a NORD DRIVESYSTEMS standardizált hajtásegységeket kínál intralogisztikai alkalmazásokhoz és csomagszállító berendezésekhez. Az egységek a változatok számának projektvonatkozású csökkenésével egyszerűbbé teszik a tervezést és a pótalkatrészek kérdésének kezelését.

JÓ ÉVET ZÁRT A NORD DRIVESYSTEMS

field_distribution_system_nordac_link

Jó évet zárt a NORD DRIVESYSTEMS 2016-ban. A vállalat új termékeket mutatott be, így például a rugalmasan, motor közelben felszerelhető NORDAC LINK terepi elosztót és új digitális megoldásokat. A NORD 2017-ben is következetesen tovább halad az Ipar 4.0 felé vezető úton.

Hajtóműves motorok sivatagi klímában

SMS_Meer_Product_Steel.jpg

Az acélhengerművekben alkalmazott technológia környezeti feltételei és igénybe vétele kemények. Még durvábbak a feltételek, ha a hengermű a sivatagi államban, Bahrainban áll, ahol szélsőségesen forró klimatikus viszonyok uralkodnak. A NORD DRIVESYSTEMS szállította a teljes üzem robusztus szabvány hajtóműveit, amelyek az üzembe helyezésük óta meghibásodás nélkül látják el a feladatukat.

Kiterjesztett IE3-kötelezettség 2017. január 1-től A NORD DRIVESYSTEMS ajánlata túlteljesíti az EU környezetbarát tervezésre vonatkozó követelményeit

IE3_requirements

2017. január 1-től az Európai Unió területén kötelező az IE3 energiahatékonysági osztály a 0,75 és 375 kW közötti névleges teljesítményű, hálózatról működő villamos motorok esetében. Az előírás kisebb motorméretekre való újabb kiterjesztésének alapját a környezetbarát tervezésről szóló 2009/125/EK irányelv végrehajtását megalapozó (EK) 640/2009 rendelet alkotja.

A legnagyobb blokkházas ipari hajtómű

Industrial Gear Unit Industriegetriebe

A NORD DRIVESYSTEMS egy 240 000 Nm névleges nyomatékú és számos alkalmazásspecifikus testre szabott funkcióval ellátott ipari hajtóművet tervezett egy marokkói foszfátbánya számára. A projekt esetében a mindezidáig legnagyobb egy részből álló hajtóműházzal rendelkező rendszerről beszélhetünk.

Növekedés Indiában

nord_investition_indien

A NORD DRIVESYSTEMS az indiai leányvállalatának fejlesztésébe beruház: 45 millió indiai rúpiát (hozzávetőleg 600 000 euró) invesztált a NORD DRIVESYSTEMS Pvt. Ltd. új szervizközpontjának létrehozásába. Az üzem gyártási felülete ezzel 13 000 m²-re növekedett.

A hajtás szabad utat teremt – üzemi blokkok önálló megszüntetése

plc_resolves_blockages_en

A NORD DRIVESYSTEMS integrált PLC-vel ellátott intelligens hajtásrendszerekkel jelentkezik az SPS IPC Drives kiállításon (3-as csarnok, 218-as stand). Ezek komplett folyamatvezérlési feladatokat látnak el az ügyfél-alkalmazásokban.

A hajtás átveszi az irányítást - Átkapcsolás centralizált vezérlésről önálló vezérlésre

PLC hybrid control capability

A NORD DRIVESYSTEMS integrált PLC-vel ellátott frekvenciaváltói a vezérlőrendszerről való leválasztáskor rugalmasan reagálnak, és önállóan képesek létrehozni egy meghatározott állapotot, ill. önállóan átveszik az alkalmazás komplett vezérlését.

Flexibilis, csatlakoztatható, decentralizált: Hajtások premierje az SPS IPC Drives kiállításon

NORD_nordac_field_distribution_systems_sps_ipc_drive

Az SPS IPC Drives kiállításon (3-as csarnok, 218-as stand) a NORD DRIVESYSTEMS első alkalommal mutatja be az újonnan kifejlesztett NORDAC LINK terepi elosztó sorozatát.

LogiDrive – nagy hatékonyságú, karbantartásbarát hajtások az intralogisztika területére

LogiDrive_Variantenreduzierung

A NORD DRIVESYSTEMS mostantól kezdve három nagy hatékonyságú és kevés karbantartást igénylő kivitelben készülő szabványos hajtásegységeket kínál az anyagmozgatás jellemző alkalmazásainak területén. A LogiDrive rendszerek megkönnyítik a megfelelő hajtás kiválasztását, és lehetővé teszik a változatok széles körének ráfordítások nélküli csökkentését.

Az ásványvíztől a citromos limonádéig – hajtásmegoldások a NORD-tól az italgyártás területén

drive_solutions_for_the_beverage_industry_image

Németországban az egy főre eső ásványvízfogyasztás 2015-ben 143,8 liter volt (forrás: Statista). Az igények kielégítésére az italgyártásnak innovatív hajtásmegoldásokra van szüksége. Ezeket a megoldásokat a NORD DRIVESYSTEMS kifejezetten az ügyfél igényeire szabottan biztosítja.

A hamburgi repülőtér: Bőröndjeit a NORD hajtástechnikája juttatja célba

Airport_bagged

A hamburgi repülőtér Németország 5 vezető légikikötői közé tartozik. A Hanza-város repülőterén évente 15 millió utas fordul meg. Annak érdekében, hogy a csomagok az utasokkal együtt érkezzenek meg, illetve szálljanak fel, a repülőtér a poggyászszállító berendezése tekintetében a NORD hajtásmegoldásai mellett tette le a voksát.

Élelmiszerek intelligens adagolása

Treif_Case_study_plc_cutting.jpg

Étvágygerjesztő sajtfalatkákat mindenki szívesen fogyaszt bármely étkezés alkalmával. Annak érdekében, hogy a sajtfalatkák eljussanak a vevőkhöz, a Treif Maschinenbau GmbH az élelmiszerek vágására/szeletelésére szolgáló gyártóberendezései előállításakor a NORD DRIVESYSTEMS PLC-funkcióval rendelkező frekvenciaváltóit választotta.

Csoki futószalagon

Nord_News_Zotter

A legfinomabb csokoládék figyelemre méltóan sok mozgatást igényelnek a gyártás során. Csak magát a nyers alapanyagot 48 órán át keverik a konsírozóban. Ezen a helyen és sok egyéb műveletnél az osztrák Zotter csokoládégyártó számos, a NORD DRIVESYSTEMS által gyártott hajtóműves motort alkalmaz.

Nagy igénybevételnek kitett hajtóműves motorok az áruátrakodási kikötőben alkalmazott rakodótechnika területén

Nord_News_Wisco

A Wuhan Iron and Steel Group (WISCO) a kelet-kínai tengerben fekvő Wugangban egy kikötőt működtet a vasérc, mint ömlesztett áru átrakodása céljából. Az emeléshez és szállításhoz különösen megbízható hajtások szükségesek.

Egy fokozattal teljes erő – Robusztus új egyfokozatú homlokkerekes hajtóművek szivattyúkhoz, ventilátorokhoz és keverőkhöz

1-stage helical inline gearmotors from NORD Drivesystems 1-stufige Stirnradgetriebemotoren von NORD Drivesystems

A NORD DRIVESYSTEMS a 2016-os hannoveri vásáron új egyfokozatú homlokkerekes hajtóműveket mutat be, amelyek a könnyűfém NORDBLOC.1 házzal készülnek. A hajtóműsorozat kifejezetten jól alkalmazható szivattyúkhoz, keverőkhöz, ventilátorokhoz és intralogisztikai alkalmazásokhoz; kifejlesztésére az említett terület neves képviselőivel való együttműködésben került sor.

karbantartásHajtástechnika a hannoveri vásáron: Állapotfelügyelet és megelőző jellegű karbantartás

predictive_maintenance

A NORD DRIVESYSTEMS hannoveri vásáron levő standján kiállított darabokon bemutatták a hajtómű megelőző jellegű karbantartásához szükséges önfelügyeleti funkcióját. A NORD integrált PLC-vel ellátott frekvenciaváltókat alkalmaz a teljes hajtásrendszer felügyeletéhez, az érzékelő adatok kiértékeléséhez és a rendszerállapot intelligens algoritmusokkal való megítéléséhez.

ULC-tanúsítvánnyal rendelkező frekvenciaváltók a kanadai piacra

Umrichter_ULC-zertifiziert

A NORD DRIVESYSTEMS max. 90 kW-os teljesítményű frekvenciaváltói immáron Kanadára is megszerezték az UL-tanúsítványt az Egyesült Államokra már meglevő engedély mellé.

190 kNm kihajtónyomatékú ipari hajtóművek - Tovább bővülő kínálat blokkházas NORD-hajtóművekkel

Industrial Gear Units with 190kNm Industriegetriebe mit 190kNm

A NORD DRIVESYSTEMS egy újabb, 190 kNm kihajtónyomatékot kínáló mérettel bővíti az ipari hajtómű programját. A teljes széria lefedi a 25 kNm és 250 kNm közötti nyomatékkategóriát, és kilenc építési nagyságot foglal magába.

Intelligens, adaptálható hajtásszabályozás – Hibridmegoldások centralizált és decentralizált vezérlési koncepciókhoz

Frequency Inverter SK 200E Frequenzumrichter SK 200E

A NORD DRIVESYSTEMS az SPS IPC Drives 2015 kiállításon szinkron- és aszinkron motorokhoz készülő intelligens szabályozómegoldásokat mutatott be.

NORD 4.0 READY: Hajtástechnika a hálózatba kötött, nagymértékben rugalmas berendezésautomatizálás számára

4.0 ready

Az „Industrie 4.0” koncepció alapján megvalósuló jövőorientált gép- és berendezéstervezéshez elengedhetetlenül szükséges az intelligens, variálható funkcionalitású hajtástechnika. Ennek követelményei közé tartozik a hálózati kommunikációs struktúrákba való betagozódás, a hatékony adatfeldolgozás, valamint a rugalmas, moduláris és decentralizált koncepciók kidolgozása.

Olyan kicsi, de mégis annyira ökológiai: IE3 motorok 0,12 kW teljesítménytől kezdődően

Transition_to_IE3_m700

A NORD DRIVESYSTEMS bővíti motorkínálatát az IE3 Premium Efficiency kategóriában, és 2016 januárjától 0,12 kW teljesítménytől kínálja ezeket. Ennek segítségével a berendezések a jövőben egyszerűbben felszerelhetők lesznek nagy hatékonyságú rendszerekkel.

Hatékony hajtáscsomagok a csomagszállítás területén A NORD DRIVESYSTEMS az inter airport Europe kiállításon

title_200e_motor_kegel_higru

Az inter airport Europe 2015 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS nagy hatékonyságú komplett hajtásmegoldásokat mutat be csomagszállító berendezésekhez; ezek energiatakarékos motorokból és nagy teljesítményű decentralizált frekvenciaváltókból (IES2 csúcskategóriás rendszerhatékonysági besorolás), valamint kétfokozatú kúpkerekes hajtóművekből állnak.

A NORD-hajtások sikeresen teljesítik az EN 50598-2 szabvány követelményei szerinti tesztsorozatot Új, környezetbarát tervezésről szóló szabványnak megfelelő nagyfokú rendszerhatékonyság

System Effizienz von Antriebssystemen gemäß EN 50598

A környezetbarát tervezésről szóló legújabb EN 50598-2 szabványban az Európai Unió hatékonysági követelményeket határoz meg a hajtáselektronikára és magukra a hajtásrendszerekre vonatkozóan.

10 éves a NORD China Fontos és folyamatosan növekvő ellátási csomópont

10th anniversary of NORD Power Transmission China

A NORD (China) Power Transmission Co., Ltd. tízéves fennállását ünnepli, amivel a 2015-ös évet kettős jubileummá teszi a NORD DRIVESYSTEMS Group számára – a Hamburg közelében levő bargteheidei anyavállalat ugyanis fél évszázaddal ezelőtt kezdte meg a működését.

Új, fifikás fej a NORD-hajtásszabályzókhoz Integrált alap PLC a gyorsabb processzornak és a javított firmware-nek köszönhetően

brand_new_drive_controllers

Az integrált PLC minden NORD-frekvenciaváltóból és motor-hajtómű kombinációból komplett rendszermegoldást varázsol. Mind az SK 180E és SK 200E decentralizált szabályzókban, mind pedig a kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltókban az SK 520E típustól kezdődően immáron integrált PLC-vel találkozhatnak a felhasználók.

Hajtások a gyártástechnika számára

glatt_SK92372_SK_180E

A NORD az ACHEMA kiállításon a feldolgozóipar számára kifejlesztett decentralizált hajtásmegoldásokkal jelentkezik. Az IP 66/IP 69K védettséggel rendelkező szabályozott hajtások a rendszeres nagy nyomású gőzsugaras tisztítást igénylő alkalmazásokhoz használhatók.

Igény szerinti alkalmazásspecifikus motorok - a NORD a legkülönfélébb motorváltozatokat kínálja

motors_special_configuration

A NORD DRIVESYSTEMS az ez évi hannoveri vásáron kiválasztott összeállítások segítségével mutatta be az alkalmazásspecifikus ipari motorok területén és azon túlmenően meglevő kiterjedt know how-ját. Egy IE2-motor metszetén keresztül mutattuk be az akár -40 °C-os környezeti hőmérsékleten is használható motorok konstrukciós és felszereltségi lehetőségeit.

Nagy terhelhetőségű és hosszú élettartamú hajtások a fémipar számára A NORD DRIVESYSTEMS a METEC 2015 kiállításon

sk_82_f_ring_300

A NORD DRIVESYSTEMS a fém- és acélipar lényegében minden nagy igénybevételt jelentő alkalmazásához szállít hajtástechnikát. A hajtóműveket, motorokat és frekvenciaváltókat az igényeknek megfelelően tervezzük meg, és elektromos, mechanikus és termikus opciókkal kínáljuk az ügyfeleinknek.

Dinamikus hajtóművek a dinamikusan fejlődő gazdaság számára Merkel és Modi látogatást tesz a NORD kiállítási standján

merkel_signed_servo_dynamics_hm2015

A NORD DRIVESYSTEMS 50 éves fennállásának évében a 2015. évi hannoveri vásár megnyitása alkalmával a díszvendégek a hajtóműgyártó standját is meglátogatták. Angela Merkel kancellár és Narenda Modi, a partnerország India miniszterelnöke is megismerkedett a szervohajtásokhoz kifejlesztett költséghatékony hajtáscsomagokkal.

Hatékonyabb és gazdaságosabb korrózió elleni védelem: nsd tupH alumínium hajtóművekhez

nsd_tupH-Beschichtung

A NORD DRIVESYSTEMS nsd tupH felületkezelése tartós és megbízhatóan korrózióálló hajtásokat eredményez. Az alumíniumból készülő házak felülete sima és kivételesen kemény lesz, amely a festékkel ellentétben nem érzékeny az ütésekre és karcolódásokra.

Szervodinamika és -precízió egyszerű szabályozott aszinkron- és szinkronmotorokkal

Servodynamik

Nagy teljesítményű elektronikával és logikával kombinálva az aktuális IE2 és IE3 hatékonysági osztályba tartozó szabványmotorok, valamint az akár IE4 osztályú, állandó mágnessel ellátott szinkronmotorok is képesek kivételesen agilis mozgásokat végezni.

Ez volt ám a csúcs és magasság: A NORD ipari hajtóművei kőkemény munkát végeznek egy mesterségesen duzzasztott tó projekt keretében

Linthal_industrial_gear_unit

Elkészülés előtt áll a svájci Axpo energiavállalat igen nagy igényű „Linthal 2015“ elnevezésű projektje: Svájc legnagyobb vízerőmű-projektje a meglevő Linth-Limmern erőművek teljesítményét 480 MW-ról 1480 MW-ra növeli.

A www.nord.com újraindulása optimalizált kezelési lehetőségekkel – mobileszközökön is

Die neugestaltete NORD-Website passt sich mobilen Geräten an und liefert so immer und überall einen komfortablen Zugriff auf Antriebsinformationen

A komplett hajtástechnikai világ immáron útközben is gyorsan és kényelmesen elérhető. A NORD DRIVESYSTEMS új, korszerűbb megjelenésű és a mobileszközökön is jobban kezelhető weboldala március elején vált online elérhetővé. A különböző iparágakból érkező felhasználók a www.nord.com oldalon megtalálhatják a legkülönfélébb feladatok elvégzésére alkalmas hajtásmegoldásainkat. A termékinformációk, referenciaprojektek és letöltési lehetőségek számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon egyaránt áttekinthetően jelennek meg.

Blokkházas szállítószalag-hajtások és ipari hajtóművek

A 2014-es hannoveri vásáron a NORD DRIVESYSTEMS szállítóberendezésekhez kifejlesztett komplett nagy hatékonyságú hajtásmegoldásokat mutat be. Kompakt kétfokozatú kúpkerekes hajtóműveket kombinál energiatakarékos motorokkal.

Szállítás, ütemezés, emelés egységes kezeléssel: Beépített hajtásegységek a NORD-tól a szállítástechnikai iparág számára

Integrated materials handling drives from NORD

A NORD DRIVESYSTEMS összehangolt, egységesen kezelhető hajtásrendszereket kínál a különböző szektorokban alkalmazott szállítórendszerekhez. A hajtóműves motorok projekttervezése és beállítása alkalmazásspecifikusan történik. A szükséges vezérlésről, ill. szabályozásról a falra és motorba szerelhető energiahatékony decentralizált frekvenciaváltók gondoskodnak.

Egységes hajtásmegoldások automatikus csomagszállító berendezésekhez

messebericht_interairport

A Münchenben megrendezésre kerülő inter airport Europe 2013 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS többféle, de egységes hajtásmegoldásokkal jelentkezett a repülőtéri csomaglogisztika területén. A gyártó decentralizált frekvenciaváltói és motorindítói a hatékony NORD hajtóműves motorokkal kombinálva, egységes, lekarcsúsított és kezelőbarát megoldást eredményeznek.

Hatékony hajtáscsomagok csomagszállításhoz NORD DRIVESYSTEMS az inter airport Europe kiállításon

Highly_efficient_drive_components_nord

Az inter airport Europe 2013 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS csomagszállító berendezésekhez kifejlesztett nagy hatékonyságú komplett hajtásmegoldásokkal jelentkezik, melyek új, kétfokozatú kúpkerekes hajtóművekből, energiatakarékos motorokból és nagy teljesítményű decentralizált frekvenciaváltókból állnak.