Kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltók

Minden alkalmazási területre
Villamosmérnök

A NORD kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltóinak teljesítménytartománya a 160 kW-ot is elérheti; a berendezések a funkciók széles körének köszönhetően tökéletesen az ügyfélalkalmazásokra szabhatók.

Minden feladathoz a megfelelő interfész

Az üzemeltetéshez, paraméterezéshez, kommunikációhoz, illetve a terepi buszokhoz/ipari Ethernethez rendelkezésre álló jeladók és interfészek széles körének segítségével a frekvenciaváltók különböző vezérlőarchitektúrákba integrálhatók és többféle automatizációs feladat elvégzésére használhatók. A frekvenciaváltó változatától függően az interfészek egy része már eleve integrált, vagy opcionális modulokon keresztül elérhető.

Integrált üzembiztonság

A hajtásrendszert érintő másik fontos szempont az üzembiztonság. A NORD frekvenciaváltói integrált STO (Safe Torque Off, nyomaték biztonságos leállítása) és SS1 (Safe Stop 1; motor szabályozott leállítása) funkciókkal készülnek. A NORD SK TU4-PNS PROFIsafe-modulja az IEC 61800-5 szabvány szerinti üzembiztos kommunikációs és biztonságos mozgatási funkciókat kínál. A különálló biztonsági technológiával összehasonlítva, a hajtásrendszerbe integrált biztonsági funkciók számos előnyt kínálnak, így például nagyfokú méretezhetőséget, a géphez rendelkezésre álló biztonsági adatok globális elérhetőségét, valamint minimális helyigényt, külső biztonsági komponenseket és vezetékezést.

Egyénre szabott megoldások lehetőségét kínáló konfigurálható berendezések

A berendezések és funkciók tekintetében a frekvenciaváltók maximális rugalmasságot és szinte korlátlan alkalmazási lehetőségeket nyújtanak. Egyedileg bármely alkalmazási terület követelményeire szabhatók, egyszerűen a kapcsolószekrénybe és a meglevő rendszerkörnyezetbe integrálhatók. Moduláris felépítésük miatt a berendezések egyszerűen bővíthetők, és számos alkalmazási lehetőséget kínálnak az Ipar 4.0 automatizálási hálózatok területén. Legyen szó bármilyen alkalmazási területről, iparágról és üzemi körülményről: a NORD hajtásmegoldásai intelligensek, rugalmasak és hatékonyak. Célunk: az adott alkalmazási területnek műszakilag legmegfelelőbb és leggazdaságosabb megoldás létrehozása.

Az adott alkalmazásnak megfelelő intelligens funkciók

Legyen szó kapcsolószekrénybe helyezett központi megoldásokról vagy a terepen alkalmazható decentralizált változatokról: a NORD frekvenciaváltói funkciók széles körét kínálják. Belső PLC-vel rendelkeznek a motorral kapcsolatos mozgatáshoz és logikai vezérléshez, precíziós szabályozással ellátottak, az összes elterjedt buszrendszeren keresztül képesek kommunikálni és mindenféle rendszerkivitelbe egyszerűen integrálhatók. Az alapfelszereltségnek része az integrált POSICON-pozícióvezérlés, egy energiatakarékos funkció a részleges terhelési tartományban való használathoz, a motorfékkezelés (emelőberendezés-alkalmazásoknál fontossággal bír), valamint a különböző biztonsági funkciók és az egyszerű paraméterstruktúra. A NORD frekvenciaváltói természetesen valamennyi nemzetközi szabvány és előírás követelményeit teljesítik.

A NORD berendezései eleget tesznek a minőségre és hatékonyságra vonatkozó legszigorúbb követelményeknek

A NORD frekvenciaváltókat maximális üzembiztonság, kiemelkedő üzemélettartam, kis karbantartási igény és a lehető legnagyobb energiahatékonyság jellemzi. A frekvenciaváltók kiváló teljesítménybesorolása és kiemelkedő teljesítménye hátterében a felhasznált kiváló minőségű alapanyagok, a szigorú minőség-ellenőrzési rendszer és a nagy gyártási mélység állnak. A komponensek házon belüli előállításának köszönhetően, a NORD a teljes gyártási folyamatot az ellenőrzése alatt tartja, maga felügyeli a berendezések valamennyi jellemzőjét és a részegységek minőségét. A rendszer egyes alkotórészei tökéletesen illeszkednek egymáshoz, és változatok széles körében kombinálhatók egymással.

NORDAC LINK - SK 155E MOTORINDÍTÓ

Takarékos üzem
  • Teljesítmények: - 4.00 hp
  • Védettség: IP65
  • Helyszíni szerelés
  • Egyszerű telepítés és karbantartás a teljes körű dugaszolós csatlakoztathatóságnak köszönhetően
  • Szabadon az alkalmazáshoz konfigurálható

NORDAC LINK - SK 250E frekvenciaváltók

Kényelmes beszerelés
  • Teljesítmények: 0.75 - 10 hp
  • Védettség: IP55, IP65
  • Helyszíni szerelés
  • Egyszerű telepítés és karbantartás a teljes körű dugaszolós csatlakoztathatóságnak köszönhetően
  • Szabadon az alkalmazáshoz konfigurálható