IEC 60034-30

Nemzetközi szabvány az energiaosztályok meghatározására

Jelen pillanatban országonként más és más, az aszinkron motorokra érvényes hatékonysági szabványok érvényesek. Abban is különbség van, hogy ez csak egy szabvány (javaslat), vagy egy törvényi előírás. A szabványok és törvények különbözősége mellett a hatékonyság-tesztelés módja is különbözik. Így nem csupán a nemzetközi szabványok összehasonlítása nehézkes, de nagy az igény is, hogy az előállított motorokat az egyes piacokra engedélyeztessék.

Ezért az IEC egy új szabványt fejlesztett ki, ami a hatékonysági osztályokat világszerte egységesíti. Az új IEC IEC 60034-30-1:2014 sz. szabványnak kell a nemzetileg különböző rendszereket felváltania. Ezzel egyidejűleg az IEC 60034-2-1:2007 sz. szabvány a hatékonysági osztály mérésére egy új eljárást vezet be, amit szintén nemzetközileg egységesíteni kell.

Ezen törvényi előírások nem csak a felhasználókat kényszerítik arra, hogy energia-hatékony hajtásokat használjanak, hanem a gyártókat is kötelezik, hogy hatékonyság-optimalizált hajtásokat gyártsanak, amik rendkívül nagy költség-ráfordításhoz és logisztikai kihíváshoz vezetnek.

International Standard Internationaler Standard

IEC 60034-30-1:2014

    Szerezze be az IEC 60034-30-1:2014 szabványt közvetlenül az "International Electrotechnical Commission-tól. A NORD legújabb IE2 motorjait a nemzetközi szabványra alapozva fejleszti.