Szivattyúk

Nagy teljesítményű és intelligens megoldások
a szivattyútechnikában

Intelligens szivattyúknak intelligens hajtásokra van szüksége. A NORD olyan hajtásmegoldásokkal rendelkezik, amik a szivattyútechnika sajátos követelményének és a tipizálás ellentmondását feloldják

NAGY TELJESÍTÉMYŰ - INTELLIGENS - ROBBANÁSBIZTOS

Forgó dugattyús szivattyúk homlokkerekes block hajtóműves villanymotorokkal a hannover-i központi lerakatban

Csúcsteljesítmény NORD szivattyú-hajtásokkal

A szállított anyag nagyon magas és különösen alacsony viszkozitás-értéke esetén a szivattyúknak és a hajtáselelmeknek csúcs-teljesítményt kell leadniuk. Az alkalmazás módja, valamint a kívánt fordulatszám- és forgatónyomaték szerint különböző szivattyútechnikai hajtásmegoldások jöhetnek szóba. Használnak egyszerű, fordulatszám / szállított anyagmennyiség-szabályozás nélküli hajtóműves villanymotorokat valamint komplex digitális vezérlésű hajtásokat is.

Középpontban a robbanásbiztos szivattyú hajtások

Különösen olyan nagy viszkozitású anyagok szállításához, mint pl. a vaj, a fogkrém vagy a nyers tészta, nagy teljesítményű és megbízható hajtások elengedhetetlenül szükségesek. A NORD termékpalettán egy külön sorozat szerepel a robbanásbiztos szivattyú hajtásokhoz. Ezekhez olyan speciális motorok, illetve adott esetben azokhoz illeszkedő frekvenciaváltók vannak beépítve, amelyek önmagukban a nagy veszélyességi fokozatú területeken működhetnek.

Univerzális szivattyúk NORD frekvenciaváltókkal

A NORD frekvenciaváltókkal vezérelt szivattyúknál egyszerű paraméter változtatással különböző szivattyú-karakterisztikák állíthatók be. A paraméter készletek közvetlenül a frekvenciaváltóban vannak tárolva, így a szivattyúk többek között különböző közegekhez, szállított mennyiségekhez vagy folyamat-követelményekhez illeszthetők. Speciális szivattyú-vezérlések esetén - például nyomásszabályozásnál - a frekvenciaváltó minden funkciót átvesz: például az átáramló mennyiség feldolgozását, PID-szabályozást és a fordulatszám vezérlését. A NORD gyakorlatilag minden busz-rendszerhez kínál olyan modulokat, amik egyszerűen a készülékre helyezhetők és azt a busz-rendzserhez csatlakoztatják.

Optimális mechanikai illesztés

A különböző homlokkerekes-, felfűzhető-, kúp- és csigahajtóműveket olyan megfelelő aszinkron motorokkal kombinálja a NORD, amelyekkel nagy teljesítményű, optimális mechanikus illesztésű hajtáselemek jönnek létre. A motorok standard teljesítménye 0,55 és 1,5 kW közötti, az opcionális modellek 45 kW-ig hozzáférhetők. A NORD speciális, furattal rendelkező kihajtótengelyekkel is szállít, pl. peremes hajtóművekhez sima tengellyel és különleges csapágyazással, a szivattyú gyártó igényeinek megfelelően.