Faipar

Nagy teljesítményű és intelligens megoldások
a faiparban

„A NORD termékek egyszerűen sokkal jobban lefedik igényeinket, mint más hajtások - ezen kívül a műszaki támogatottság is meggyőző" - mondja Brad Macaulay, a VFM cég elnöke, egy nagy kanadai, faipari Ügyfelünk.

wood

SZÁLLÍTANI - MOZGATNI - POZÍCIONÁLNI

NORD-hajtóművek ellenőrzik a 72 zollos fűrészek mindegyikét

Anyagmozgatás decentralizált hajtástechnikával

Az anyagmozgatás olyan berendezéseiben, amelyek gyakran hosszú szakaszokat hidalnak át és nagy területen helyezkednek el, a moduláris gép- és berendezés design helyben van. Ekkor jön szóba a decentralizált hajtástechnika. Már a tervezésnél, a szerelésnél és az üzembe helyezésnél is a takarékos trio SK300E egy különlegesen gazdaságos megoldás: hajtóművet, villanymotort és frekvenciaváltót foglal egy egységbe.

Mozgatás és pozícionálás szervo technikával

A fúró- vagy marógépekben, hajlítógépekben vagy haladó orsónál: a fafeldolgozásnál a maximális hatékonyság eléréséhez gyors előtolásra van szükség. Ehhez megoldás a szervotechnika. A szabályozó, a motor és a NORD-hajtómű párosítása olyan dinamika-, minőség- és hatékonyság növekedést eredményez, ami szervotechnika alkalmazása nélkül elérhetetlen.

saege
"Repülő fűrész" alkalmazási példája
A NORD szervo szabályozóban olyan különböző, használatra kész technológiai funkciók vannak programozva, amiket üzembe helyezéskor csak fel kell címezni.
Ennél a "repülő fűrész" alkalmazásnál a fűrész tengelye a munkadarab mozgásához van szinkronizálva, ezáltal a munkadarab továbbítása folyamatos lehet.

ATEX-megfelelőség és széles alkalmazási spektrum

A NORD ATEX megfelelőségi nyilatkozattal (94/9/EG és 99/92/EG európai szabványok) rendelkező motorokat és hajtóműveket kínál. A hajtások egészen IP67-es védettségig hozzáférhetők, minden gép beépítési környezetéhez módosíthatók és pontosan illeszthetők. Ezen kívül ideálisan alkalmasak az anyagmozgatás speciális feltételeihez: szélesebb hőmérséklet tartományban alkalmazhatók, abszolút olajtömítettek, por- és nedvesség állók. Beépíthetők továbbá por- és gázrobbanás biztos környezetbe is. Így a gépgyártók és a felhasználók által is csaknem univerzálisan használható termékprogram áll rendelkezésre.