Hajtásmegoldások

intelligens sörfőzési folyamatokhoz

A hamburgi székhelyű Landgang Sörfőzde nevét a kézműves sörök készítése fémjelzi. Az észak-német sörfőzde a receptalapú gyártása vezérlését a NORD DRIVESYSTEM intelligens hajtásrendszerei bízza.

A NORD vezérlőegységei folyamatosan szabályozzák a rendszer teljesítményét a recept konzisztenciára és az összetevők mennyiségére vonatkozó specifikációinak megfelelően, így garantálva az állandó, teljes körű folyamatvezérlést.

Ügyfélprofil

A hamburgi székhelyű Landgang sörfőzde kézműves sörök előállítására szakosodott. A kézműves sörök gazdag kínálata alsó- és felsőerjesztésű változatokat foglal magába, így pilsenit, ale típusú sörből készült pilsenit, portert, stout típusú és alkoholmentes sört. Ezek mellé társulnak az ügyfelek számára alkalomszerűen kifejlesztett sörök. A söröket – „Helle Aufregung”, „Weizheit”, „Dunkle Macht”, „Prollbock” és „Tutti Frutti” – a Landgang sörfőzde telephelyén főzik, palackozzák, csapolják frissen a hordóból és értékesítik is a helyszínen.

A projekt jelentette kihívás

A legtöbb kézműves sör előállítóhoz hasonlóan, a Landgang is saját gyártási háttér nélkül indult úgy nevezett cigány sörfőzdeként. A Landgang termékeit jól fogadta a vevőközönség és az értékesített mennyiség is rohamosan emelkedett, így hamar megszületett a döntés egy sörfőzdei vállalkozás létrehozásáról. A létesítmény tervezését és megépítését egy, a kiváló minőségű, funkciók teljes körét kínáló sörfőzdék létrehozására specializálódott Rabek Engineering vállalat végezte.

Hagyományos módon készülő sör és csúcstechnológia. – A receptek mindegyike eltérő követelményeket támaszt a sörfőzést végző rendszerrel és ezen keresztül a hajtásokkal szemben. A cefréző üstben például a keverőműnek alkalmazkodnia kell az eltérő sűrűségű és változó volumenű összetevőkhöz. Már a tényleges sörfőzést megelőzően is a hajtásegységtől függ a folyamat. A hajtásegység óvatosan vezérli a malátaőrlőt, hogy a zúzás során megőrizzék a maláta héját, hogy az a későbbiekben elvégezhesse a szűrési funkcióját. A nagy teljesítményű NORD hajtóműves motor által meghajtott csőláncos szállítószalag óvatosan elszállítja az összezúzott gabonaszemeket a főzőházba.

Egyedileg konfigurált frekvenciaváltó. – Annak érdekében, hogy az elegy ne ülepedjen le az üst alján, folyamatosan és óvatosan kevergetni kell azt. Nagy tömegről lévén szó, egy nagy terhelésre és változó szabályozású sebességre tervezett hajtást kell alkalmazni. Továbbá, egy beépített külön frekvenciaváltó gondoskodik arról, hogy a kés és a keverőmű eltérő típusú mozgásai, így emelés, süllyesztés és forgás egymástól függetleníthetők legyenek. Ebből a célból a hajtásegységet csőtengellyel szerelték fel. Ez a speciális verzió egyszerűbbé teszi a mozgások rugalmas kombinálását a recept előírásainak megfelelően.

Alkalmazásmegoldás

A kiváló sörminőségnek és a biztos szállításnak a megbízható, kis karbantartást igénylő főzési technológia jelenti az alfáját és omegáját. A Landgang sörfőzdében a NORD intelligens hajtásai nagymértékben elősegítik a főzési folyamat automatizálását, és jól kezelik a receptek sokszínűsége miatti eltérő követelményeket. A folyamatos üzem során teljes éven át biztosítják a termékek különleges ízvilágát és konzisztens minőségét.

Receptalapú gyártás a NORD hajtástechnológiájával. – Az összetevők komplett előkészítése és feldolgozása automatikusan történik. A precíz működtetés érdekében a főzőházat decentralizált, intelligens NORD-hajtásokkal szerelték fel. Pontosan azokon a pontokon alkalmazzák őket, ahol meghatározott funkciókra szükség van. A frekvenciaváltókba integrált PLC egyenként vezérli a hajtásegységeket. A hajtások mindegyike betölti az adott receptekhez szükséges mozgássorozatot, és hozzáigazítja azt az összetevők aktuális tömegéhez és volumenéhez.

Megbízható működés a sörfőzde teljes élettartamán át. – A NORD DRIVESYSTEMS hosszú évek óta biztosít hajtásokat az italgyártás számára. A NORD moduláris termékcsaládja méretezhető, egymással kombinálható elektronikát, motorokat és hajtásegységeket tartalmaz, amelyek így minden alkalmazási területre megfelelő, követelményre szabott hajtásmodulokat kínálnak, ennélfogva teljes élettartamukon át megbízhatóan dolgoznak.

NORDAC LINK - SK 250E frekvenciaváltók

Kényelmes beszerelés
  • Teljesítmények: 0.75 - 10 hp
  • Védettség: IP55, IP65
  • Helyszíni szerelés
  • Egyszerű telepítés és karbantartás a teljes körű dugaszolós csatlakoztathatóságnak köszönhetően
  • Szabadon az alkalmazáshoz konfigurálható

Élelmiszer

Hajtóműves motorok

Frekvenciaváltó

Italok

Energiahatékonyság