Octopi Brewery

Amikor csapolják a NORD-ot

A Craft Beer (kézműves sör) iránti növekvő kereslet miatt egyre több serfőző veszi igénybe a megbízásra dolgozó sörfőzdék szolgáltatásait; ezek költséghatékony alternatívát jelentenek a növekvő kézműves piacon való megálláshoz. A megbízásra dolgozó sörfőzdék hozzájárulnak a bérleti díjak csökkentéséhez, és igénybe vételükkel berendezések beszerzésére sem kell sokat költeni új kézműves sörházak létesítéséhez. A felvevőpiachoz közel eső gyártóbázisok megbízása számos ökológiai előnnyel jár.

Octopi Brewery

Az Egyesült Államok közép-nyugati területének vezető sörfőzdéje az Octopi Brewing nemrégiben egy 1700 m2 alapterületű új sörfőzdét nyitott Waunakee-ben, Madison városának (Wisconsin, USA) kapui előtt. Az Octopi Brewing a legmodernebb technika felvonultatásával és jól képzett munkatársakkal vesz részt a sörfőzésben; emellett széles körű tájékoztatást és tanácsokat is nyújt a kézműves sör üzletbe való sikeres belépés elősegítésére. Az Octopinak három fő célkitűzése van: A legelső helyen szerepel az új márkáknak gyártott kiváló minőségű sör, őket a sorban a kapacitásuk határaihoz érkezett sörfőzdék, majd a saját márkát kialakítani kívánó pubok láncolata követik. A második helyre került az a célkitűzés, hogy ők legyenek az első olyan megbízásra dolgozó sörfőzde, amely gazdag szolgáltatási ajánlattal támogatja a márkaépítést – kezdve a koncepció kialakításától a késztermék megjelenéséig. Harmadik célként jelölték meg egy párját ritkító ügyfélkiszolgálás megvalósítását és a technika legaktuálisabb szintjének felhasználásával történő sörfőzést. így kívánnak megfelelni a modern kézműves sörfőzés által támasztott követelményeknek.

Az Octopi Brewing ügyvezető igazgatójának, Isaac Showakinak első kézből származó információi vannak arról, milyen is az, amikor le kell mondania a saját maga által főzött sör és maga a márka fölötti ellenőrzésről. Amikor 2012-ben megnyitotta első sörfőzdéjét Chicagóban, kizárólag megbízásra dolgozó serfőzőkre hagyatkozott.

Showaki számára az Octopi Brewing referenciaosztályt képvisel a megbízásra dolgozó sörfőzdék között. Nagy örömmel támogatja az Octopi Brewinggal együttműködő azon új márkákat, amelyek megpróbálnak a kézműves sörök ágazatba belépni. „Mi mindent egy kézből kínálunk. Megválaszoljuk a marketinggel, dizájnnal, értékesítéssel, anyagiakkal, sörfőzési folyamatokkal és a gazdaságos munkavégzéssel kapcsolatos kérdéseket. Számunkra a legszebb siker az ügyfeleink sikere“, így Isaac, „Számunkra nagyon fontos a fiatal serfőzők támogatása és elindítása az útjukon.“

Az Octopival azonos iparterületen működik a világ egyik vezető hajtóműves motor-, hajtómű-, villanymotor és hajtáselektronikai gyártójának, a NORD Drivesystems Csoportnak az USA-leányvállalata. A NORD évek óta jelen van a kézműves sörök iparágban. A NORD ezért nagyon örült, amikor megtudta, hogy a megbízásra dolgozó sörfőzde nem csak ugyanazon az iparterületen létesült, de az üstben levő aprítóművet és a cefrézőkádban levő keverőművet meghajtó berendezés egy SK9072.1 NORD kúpkerekes hajtómű, valamint egy SK4282 lapos hajtómű lesz, mindkettő 5 LE motorral. „Az általunk használt berendezések közül ezek a legjobbak. Megbízhatók. Eddig mindennel megbirkóztak, amit rájuk bíztunk. És tényleg kegyetlenül meghajtottuk őket“, meséli Isaac Showaki a cefrézőkádakról és üstökről. A sarzsi méretétől függően, az Octopinál 2000 – 4000 font gabona kerül a cefrézőbe. A határidők betartása és a sör minőségének szavatolása érdekében döntő jelentőségű, hogy a berendezések hibátlanul működjenek.

A NORD átfogó know-how-val rendelkezik az italgyártás területén. A NORD termékei kifejezetten az italgyártás számos követelményére szabottak, így például a szivattyúzás, elegyítés, keverés, a klíma- és levegőztetés technika, a mozgatás és pozicionálás, adagolás, töltés, csomagolás, szállítás és tárolás területén. A NORD robusztus, hosszú élettartamú és költséghatékony hajtóművei, motorjai és hajtáselektronikája áttételek széles skálájában és megerősített csapágyazással elérhetők.

Ügyfél

Néhány szó az ügyfélről

Az Egyesült Államok közép-nyugati területének vezető sörfőzdéje az Octopi Brewing nemrégiben egy 1700 m2 alapterületű új sörfőzdét nyitott Madison városának (Wisconsin, USA) kapui előtt. Az Octopi Brewing igen modern technika felvonultatásával és jól képzett munkatársakkal vesz részt a sörfőzésben; emellett széles körű tájékoztatást és tanácsokat is nyújt a kézműves sör üzletbe való sikeres belépés elősegítésére. „Mi mindent egy kézből kínálunk. Megválaszoljuk a marketinggel, dizájnnal, értékesítéssel, anyagiakkal, sörfőzési folyamatokkal és a gazdaságos munkavégzéssel kapcsolatos kérdéseket. Ügyfeleink sikere jelenti számunkra a legszebb sikert“, így Isaac Showaki.

Projekt

A projekt jelentette kihívások

Az üstben egy 5 LE NORD SK9072.1 kúpkerekes hajtómű forgatja az aprítóművet. Egy 5 LE SK4282 lapos hajtómű gondoskodik a cefrézőkádban levő keverőmű forgásáról.

  • Peremes kivitel
  • Energiahatékony motorok

Megoldás

Alkalmazásmegoldás

Wash-down hatás
Az nsd tupH Sealed Surface Conversion System segítségével a NORD költséghatékony és kisebb súlyú alternatívát kínál a nemesacél típusokkal szemben. Egy forradalmian új folyamat során az alumíniumötvözetből készülő hajtóműházak és -komponensek árammal történő katalizáción mennek át, ami molekulaszintű felületkezelést eredményez. Az nsd tupH kiemelkedően jól ellenáll a vegyi anyagoknak, korróziónak és kopásnak. A felületkezelés nagyban karcálló, mert az említett folyamat következtében 6-szor – 7-szer keményebb, mint a hagyományos alumíniumötvözet.

Elektronikus hajtásvezérlés
A NORD-megoldás további előnye, hogy mind decentralizált, mind pedig központi frekvenciaváltós szabályozás rendelkezésre áll. Az SK200E és SK180E frekvenciaváltó sorozatokat, valamint az új SK135E motorindító sorozatot a decentralizált szabályozórendszerekben való használatra tervezték. Valamennyi szériának megvannak a maga előnyei. Ha a hajtóművet motorra szerelik, akkor az előbbi kiváltja a motor kapocsdobozát, kombinált, teljesen integrált hajtásegységet létrehozva. A decentralizált szabályozórendszerek frekvenciaváltói fenntartható költségmegtakarításokat eredményeznek, csökkentik a szerelési időt és alacsonyan tartják a munkadíjakat, amennyiben feleslegessé teszik költséges központi kapcsolószekrények és vezetékcsatornák alkalmazását. A rendszer módosítása és bővítése igen költséghatékonyan megvalósítható.

Megerősített csapágyazás keveréshez és a szivárgás elleni védelemhez
A NORD néhány, nagyobb csapágytávolsággal rendelkező megerősített csapágyváltozata a megbízható és problémamentes keveréshez is elérhető. A megnövelt szivárgás elleni védelem mellett a kivitelek további előnyöket és kiegészítő felszereltséget is nyújtanak.

Sima felületű motorok
Annak érdekében, hogy költséghatékony, kis súlyú és könnyen tisztítható megoldást nyújthasson, a NORD sima felületű motorokkal bővítette motorkínálatát, amelyek ideálisak az italgyártás területén és olyan alkalmazásokban, amelyekben a higiénia és tisztaság biztosítása nélkülözhetetlen.

A NORD minden terméke kifejezetten az ügyfelek igényeire szabott, ezért minden esetben a követelményekhez leginkább illő megoldást kínáljuk. A NORD alkatrészek tiszták, biztonságosak, megbízhatók és hatékonyak, hosszabb időn át tartó folyamatos üzemre tervezettek és csak minimális karbantartást igényelnek.

Case_study_download_teaser