TMCI

Hamisítatlan íz az új szűrőrendszernek köszönhetően

A TMCI Padovan gépgyártó vállalat új típusú szűrőrendszereinek hála egy olasz likőrgyártó nagy tisztaságú termékei hamisítatlan ízzel gazdagodnak. Az innovatív gépek nagy hatékonyságú üzemét a NORD decentralizált hajtásai szavatolják.

tmci_case_study_product

Tmci

Ügyfél

Néhány szó az ügyfélről

tmci_case_study_project

A TMCI Padovan Group az élelmiszeriparban és italgyártásban használt gépek vezető gyártója, törzsszektora a bortermelés. Széles termékkínálatában megtalálhatók a legkülönfélébb gépek a derítő- és szűrőrendszerektől a pasztörizáló rendszereken át egészen az erjesztőtartályokig. A TMCI Padovan új típusú Dynamos-berendezései a milánói SIMEI kiállításon 2011-ben elnyerték a nagy tekintélyű innovációs díjat, majd két évvel később a Palmarès de l‘Innovation 2013 díjat a Montpellierben megrendezett SITEVI vásáron.

Néhány szó a projektről
A TMCI Padovan vállalat Dynamos-rendszerének innovatív szűrőeljárása nagyban megkönnyíti a berendezések tisztítását és a folyamat során különösen kíméletesen bánik az aromákkal. A NORD intelligens mechatronikai hajtásegységei optimális hatékonyságot és kivételesen megbízható üzemet biztosítanak

  • hosszú, akár 72 órás megszakítás nélküli üzemi ciklusok és
  • nagy, óránként 25 — 50 l/m²h átfolyási sebesség üledékanyagokkal

Projekt

Projektkövetelmények

tmci_case_study_application

Egy ismert olaszországi likőrborgyártó alternatív technológia után kutatott az addig alkalmazott hagyományos vákuumszűrők kiváltására, mert azok gyakori karbantartást igényeltek, és emiatt túlságosan körülményessé tették a termelést. Nagy mennyiségek feldolgozásáról volt szó, ezért energiatakarékos gépet keresett. Egy tesztelési periódust követően az iparágban specialistának számító TMCI Padovan Dynamos-sorozatára – egy kis helyigényű, higiénikus zárt rendszer, amelynek paraméterezése igény szerint egyszerűen testre szabható – esett a választása.

Rotációs elv. – Az újszerű berendezés a világ első „cross-flow” típusú szűrőrendszere, kalibrált impulzusvezérelt elszívással. A dizájn elsősorban a nagy szilárdanyag-tartalmú mustok területén a legjobb elérhető szűrőtechnológiának számít, amelynek működése nem igényli ásványi adalékanyagok hozzáadását. A rendszer a termék szűrését több rotáló porózus kerámiatárcsa segítségével végzi egy zárt tartályban. A zárt tartályban a must és a levek kiválóan védettek az oxidációval szemben. Továbbá a szűrőközegek nélkül történő kíméletes eljárás során a termék színezőanyagot sem veszít.

Energetikailag optimalizált. – A korábbi szűrőberendezések szíjhajtással rendelkeztek, amelyek a hatékonysággal és rendelkezésre állással szemben támasztott magasabb igényeknek már nem tudtak megfelelni. Az újonnan kifejlesztett rendszert korszerű mechatronikai hajtásmegoldással kívánták felszerelni, amely lehetőség szerint kis energiafelhasználást és egyidejűleg maximális megbízhatóságot is nyújt.

Megoldás

Alkalmazásmegoldás

tmci_case_study_product2

A NORD kompakt decentralizált hajtásmegoldásokat szállított a TMCI Padovan vállalatnak, amely hajtóműves motorokból és intelligens frekvenciaváltókból állt. A Dynamos-modellek a berendezés méretétől függően különböző, akár 16 tengelyen elhelyezett lapos hajtóműves motorokból állnak, amelyek a szűrőtárcsák hajtását végzik. A berendezéseken található továbbá egy vagy két terméktartály, amelyek egyenként négy hajtóművel rendelkeznek. A decentralizált hajtásrendszereken egy motorra szerelt SK 200E sorozatú frekvenciaváltó található. Ez fordulatszám visszajelzés nélkül nagy pontossággal szabályozza a sebességet. Kiegészítésképpen egy külön, decentralizált szabályozású NORD-hajtás is helyet kapott a keringetőszivattyún.
Csökkenő energiafelhasználás. – A tereporientált szabályozás automatikusan beállítja a berendezés részterheléses üzemét, és ezzel töredék részére csökkenti az energiafelhasználást. A hajtások rugalmasan a preferált terepi buszra csatlakoztathatók úgy, hogy akár négy egység költségtakarékos módon opcionális technológia segítségével a PLC-vel kommunikálni tudjon. Ehhez a frekvenciaváltók az integrált rendszerbuszon keresztül CANopen-alapon összekapcsolhatók egymással. A hajtásrendszerek opcionálisan EN 61508 szerinti biztonsági funkciókat is kínálnak a SIL 3 alkalmazásokhoz.
Bevált együttműködés. – A NORD és a TMCI Padovan közötti együttműködés már több évre tekint vissza. A NORD már a legkülönfélébb egyéb rendszerekhez is szállított hajtásmegoldásokat, például vákuumszűrő gépekhez, növényiolaj-feldolgozó gépekhez és alagútpasztőrökhöz.

Esettanulmány letöltése

Case_study_download_teaser

Ezen a helyen letöltheti a TMCI esettanulmányt tartalmazó PDF-fájlt: Letöltés | PDF (732 KB)