MOPOS

A legújabb generációs hajtóművek a dobozos malátázó forgatóihoz.

Komló és maláta – Egy hideg sör egyetlen baráti társaságból sem hiányozhat. Hogy milyen az íze? Ezt a hozzáadott maláta határozza meg. Egy nagy ráfordításokat és az emberek szinte szakadatlan munkavégzését igénylő gyártási folyamat során számtalan ízárnyalat alakul ki. Csehország egyik legjelentősebb malátázó berendezés gyártója a röviden MOPOS-nak nevezett Moravske potravinarske strojirny.

mopos_case_study_m25

MOPOS

Ügyfél

Néhány szó az ügyfélről

mopos_case_study_Customer

A Moravské potravinářské strojírny, a.s. Olomouc, röviden MOPOS Európa egyik vezető gépgyártója. A cseh vállalatnak úttörő (trendbefolyásoló) szerepet tulajdonítanak az élelmiszeriparban a modern technológiát felvonultató gyártósorok és komplett gyártóüzemek területén. Ez kiváltképpen igaz a malátázókra és a pékségekre. A 120-nál is több munkatárs évente több mint 7 millió eurós bevételt termel.

Néhány szó a projektről
A speciális üzemi környezetre szabottan, a MOPOS a malátázó 8 forgatóját 112 legújabb generációs sima motorral ellátott lapos hajtóművel és 8 haladó hajtással szerelte fel. Az alkalmazott komponensek nagymértékben korrózióállóak. Az SK 500E sorozatú frekvenciaváltók a malátázás fázisaira szabott eltérő motorsebességeket tesznek lehetővé.

Projekt

Projektkövetelmények

mopos_case_study_Projekt

Komló és maláta – Egy hideg sör egyetlen baráti társaságból sem hiányozhat. Hogy milyen az íze? Ezt a hozzáadott maláta határozza meg. Egy nagy ráfordításokat és az emberek szinte szakadatlan munkavégzését igénylő gyártási folyamat során számtalan ízárnyalat alakul ki. Csehország egyik legjelentősebb malátázó berendezés gyártója a röviden MOPOS-nak nevezett Moravske potravinarske strojirny. Az egyik ügyfelénél 2015-ben lecserélte a malátázó forgatóit és hajtásait. A forgatók a teljes gyártási folyamat során a hatalmas kádakban, úgynevezett Saladin-kádakban mozgatják a gabonát.


Amire szükség van: jó állag. – A zavarmentes malátázási folyamat olyan hajtástechnikát igényel, amely hosszú élettartamú, hiszen minden egyes sarzsi malátázása több napig tart. A gépek több évig tartósan szolgálnak.

Vízgőz alatti gyártás. – Ahhoz, hogy az árpa csírázni tudjon, először be kell nedvesíteni. A következő lépés a többfokozatú szárítás megkezdése. Az előállítás során egy 100%-os páratartalmú gyártási környezet jön létre. A kondenzáció határán zajló üzemhez a mechanikus alkatrészek speciális korrózió elleni védelmet igényelnek, és az áramvezető alkatrészek szigetelésére különös figyelmet kell fordítani.

Saválló házak. – A szárítás során keletkező szén-dioxid lelassíthatja a malátázás folyamatát. Ezért azt a szárítás közben elszívják. Amennyiben az üzemi környezetbe kerül, reakcióba lép a vízgőzzel. Folyamatosan szénsav (H2CO3) keletkezik, és az kikezdi a gépeket. Sima, automatikus lefolyást biztosító és speciális bevonattal ellátott felületükkel a NORD- hajtások optimális megoldást jelentenek az ennyire nagy igénybe vételt jelentő gyártási környezetekben.

Megoldás

Alkalmazásmegoldás

mopos_case_study_solution

Időjárásálló felszereltség. – A MOPOS malátázó forgatói egyenként 14 lapos hajtóművel rendelkeznek. Ahhoz, hogy a vázolt speciális gyártási körülmények között zavarmentes tartós üzemet nyújthassanak, speciális felületvédelemmel kell rendelkezniük. Ez védi a berendezések sima, nem bordázott felületét a környezeti légkörrel és a nagy nyomással felvitt vegyi tisztítószerekkel szemben. A „washdown” kivitelnek köszönhetően a folyadék gyorsan és teljesen lefolyik a berendezések felületéről. A vegyszerálló kiváló minőségű, vegyszerálló festékbevonat védi. Függőlegesen szerelve, a hajtóművek kisebb „támadási” felülettel rendelkeznek.

A NORD-villanymotorok IP 66 védettsége kiváltképpen alkalmassá teszi őket a nagyon magas páratartalmú környezetekbe. A bontó hővédelmek és kapocsdobozok gyantába öntöttek, a forgó- és állórészek védelméről pedig nedvességálló szigetelőfesték gondoskodik.

Hűvösnek maradni. – A gépet egy 7 méter széles, 7500 kg-nál nehezebb és többfokozatú NORD lapos hajtóművekkel felszerelt haladó hajtás mozgatja. A hajtás folyamatos hűtést igényel. A magas, savtartalmú páratartalom és a folyamatfüggően szabályozott légmozgás következtében a ventilátorok nem jelentettek megoldást. Ehelyett a hajtás hűtése kizárólag a felületen keresztül biztosítható.

A nagy hajtásáttételnek köszönhetően a 8 forgató lassan fut az 53 méter hosszú, 2 méter mély malátázó kádak fölött elhelyezett síneken. A NORD SK 500E sorozatú frekvenciaváltói vezérlik a motorok változó sebességét a csíráztatási folyamat különböző fázisaiban.

Esettanulmány letöltése

Case_study_download_teaser

Ezen a helyen letöltheti a MOPOS esettanulmányt tartalmazó PDF-fájlt: Letöltés | PDF (527 KB)