Repülőtéri csomagszállító berendezések

Hajtásrendszerek a repülőtéri ipar számára

A Logan Teleflex, a Daifuku Airport Technologies leányvállalata már évek óta kutatott egy, a csomagszállító berendezéseihez használható decentralizált vezérlőmegoldás után.

Logan Teleflex

Ügyfél

Néhány szó az ügyfélről

Daifuku_LoganTeleflex_CustTab

A Daifuku Airport Technologies, a Daifuku Co. Ltd. egyik üzletágaként több mint 70 éve foglalkozik modern automatizált szállítóberendezések fejlesztésével. A Daifuku Airport Technologies a BCS Group, Daifuku Logan, Elite Line Services, Jervis B Webb, és Logan Teleflex vállalatok közreműködésével nemzetközi megoldásszállítóvá vált a repülőtéri technológia területén. Annak érdekében, hogy innovatív csomagszállító berendezéseket és karbantartási megoldásokat tudjunk az ügyfeleinknek kínálni, felhasználjuk teljes termék- és szolgáltatáskínálatunkat, széles körű tapasztalatunkat, erőforrásainkat és globális tevékenységünket.

Néhány szó a projektről
A NORD Drivesystems több mint 100 hajtóműves motort szállított a csomagszállító berendezéshez. A szállítószalagokat 90.1-es sorozatú kúpkerekes hajtóműves motorokkal vagy 92.1/93.1 2-es sorozatú kétfokozatú kúpkerekes hajtóműves motorokkal szerelték fel, közülük sokat decentralizált hajtásvezérlésekkel.

  • Alacsony költség
  • Egyszerű telepítés
  • Egyszerű karbantartás és támogatás

Projekt

Projektkövetelmények

Daifuku_LoganTeleflex_ProjectTab

Egy, az Egyesült Államokban levő repülőtér renoválására beadott új ajánlatban központi vezérlésű hajtások szerepeltek. A csomagszállító berendezések projektjének rendszer-tanácsadójával történt egyeztetést követően a Daifuku úgy határozott, hogy a NORD-megoldás megismerése után egy decentralizált vezérlőmegoldást ajánl a repülőtérnek.
A repülőtéri csomagszállító berendezések bonyolult szállítószalag-labirintusokból állnak, amelyek pontos és megbízható működése elengedhetetlen. Az ügyfél igényei szerint nem csupán a projekt mechanikus, de annak elektronikus vonatkozásait is konfigurálni lehet, ezért a NORD megoldása egy következetesen megtervezett rendszer, amely az alkalmazás valamennyi követelményének megfelel.
A csomagszállító berendezések összehordó szállítószalag részei esetében integrált dinamikus fékvezérlésre van szükség. Ez elengedhetetlen a csomagokat a berendezésen át mozgató szalagok gyors indításához és leállításához. A NORD-motorok valamennyi építési méretben több különböző féknagysággal és opciók széles körével készülnek. A decentralizált frekvenciaváltókkal felszerelt NORD- fékes motoroknál a fék-egyenirányító közvetlenül a hajtásba integrált. Ennek köszönhetően nincs szükség normál fék-egyenirányítókra és a hozzájuk tartozó fékvezérlőrelé-áramkörökre.
A csomagszállító berendezés több száz hajtóműves motorból áll. Egy központi vezérlőszekrény-megoldás kihívást jelentett, hiszen a szállítóberendezésen belül valamennyi hajtóműves motort saját tápkábellel kellett volna csatlakoztatni. Ez hosszadalmas szerelési és üzembe helyezési műveleteket vont volna maga után. A decentralizált hajtásokkal és M12-csatlakozókkal felszerelt NORD-megoldás egyszerűbb telepítést kínált.
„Lényegében szinte kizárólag NORD-termékeket ajánlunk a projektjeinkben,“ így Gary Downs, a Logan Teleflex helyettes értékesítési vezetője, mert a NORD-termékek költséghatékonyak és különböző rugalmas választási lehetőségeket kínálnak meghatározott rendszerkövetelmények teljesítéséhez.

Megoldás

Alkalmazásmegoldás

Daifuku_LoganTeleflex_SolTab

A hajtóműves motor és frekvenciaváltó kombinációjából álló kiváló minőségű hajtásrendszerekkel a NORD DRIVESYSTEMS megbízható és költséghatékony megoldást kínál a csomagszállítás specifikus vonatkozásaira. „A NORD-termékeknél azt a tényt tartjuk igazán izgalmasnak, hogy mind a bemeneti, mind pedig a kimeneti modulok, valamint a frekvenciaváltók teljesen a hajtóműves motorba integráltak,“ így Downs. A csatlakozókkal ellátott integrált elektromechanikus hajtásmegoldást a Daifuku szerelőüzemében előzetesen összeszerelték, ami költségmegtakarítást eredményezett a szerelés és a helyszíni kábelezés területén. Az előszerelés lerövidítette a szereléshez és üzembe helyezéshez szükséges időt is.
A NORD moduláris konstrukciója a repülőtéri csomagszállító berendezések folyó fenntartása és támogatása terén is előnyösnek bizonyul. „Említésre méltó, hogy minden mennyire gördülékenyen ment. Nem emlékszem arra, hogy volt-e korábban olyan, hogy ennyire kevés problémával kellett szembenéznünk,“ mondja Aaron Thompson, a NORD értékesítési vezetője.
A projekt keretében leszállított egy- és kétfokozatú kúpkerekes hajtóműves motorokban NORD SK 200E frekvenciaváltók működnek, amelyek a csomagszállító berendezés pontosságáért és mozgásvezérléséért felelősek.
Járulékos biztonsági óvintézkedések gyanánt és a csomagszállító berendezéshez szükséges hardver és kábelezési ráfordítás csökkentése érdekében a következő funkciókat választották:

Biztonsági áramkör „Nyomaték biztonságos leállítása“ (STO): Egy vészhelyzetben alkalmazott módszer, amely kikapcsolja a motor impulzusszélesség által modulált (PWM) kimeneti jelét létrehozó tranzisztorok 24 V-os tápellátását. Az STO-áramkör kioldásával a frekvenciaváltó immáron nem képes a motor vezérlésére mindaddig, amíg vissza nem állítják.

DeviceNET™ hálózatvezérlés: Központi PLC vezérli a hajtást egy DeviceNET™ kommunikációs hálózaton keresztül. Ez lehetővé teszi a kábelezési költségek csökkentését, mert szükségtelenné válik külön vezérlőkábelek fektetése minden egyes frekvenciaváltóhoz. A frekvenciaváltó ezen felül nagyobb felbontású visszajelzéseket képes küldeni a PLC-ben zajló kiértékeléshez.

Helyi/KI/Távoli választókapcsoló: Kapcsoló, amellyel a hajtás helyi/manuális üzemmódban üzemeltethető. A DeviceNET™ hálózat esetleges kiesésekor vagy a hálózati kábel sérülésekor az AC-hajtás egy integrált kapcsolóval manuális üzemmódba kapcsolható.

Case_study_download_teaser

Daifuku Logan Telefex esttanulmány PDF-verziójának letöltése | PDF (1 MB)