Nieuws –

Intelligente aandrijvingen lossen zelf blokkades op

NORD DRIVESYSTEMS toont op de SPS IPC Drives (hal 3, stand 218) intelligente aandrijfsystemen met geïntegreerde plc's. Deze voeren in klantapplicaties complete procesbesturingen uit.

plc_resolves_blockages_en

Bargteheide , 2016-11-30

Door omvangrijke diagnostische functies, interfaces voor sensoren en procesbesturingsfuncties kunnen ze blokkades herkennen en in veel gevallen zelfstandig oplossen. Dit vergroot de beschikbaarheid van de installaties en verlaagt de onderhoudsbehoefte. Nadat een blokkade, zoals een verstopping in een leiding, door wisseling van de snelheid of looprichting is verholpen, werkt de aandrijving normaal door.

Daarnaast kan de aandrijving een storing doorgeven aan het controlepunt en een oplossing starten, bijvoorbeeld door via genetwerkte aandrijfeenheden een omleiding vrij te geven. De diverse acties kunnen per toepassing worden geprogrammeerd. Dit maakt zelfstandig opererende en intelligente installatie-onderdelen mogelijk, bijvoorbeeld bij sorteer- of portioneermachines, verpakkingslijnen, individuele of genetwerkte pompen, crushers of transportbanden. Tegelijk is een optimale integratie in de automatiseringsnetwerken gegarandeerd. De omvormer-plc stelt optimale aandrijf- en gebruikersdata voor het controlepunt of diagnose samen. NORD levert onderhoudsarme en veelzijdige decentrale aandrijftechniek met uitstekende elektromagnetische compatibiliteit voor synchroon- en asynchroonmotore tot 22 kW.