Nieuws –

Flexibel, 'plug and play', decentraal: de nieuwe NORD LINK systemen

NORD DRIVESYSTEMS heeft onlangs op de SPS IPC Drives in Neurenberg voor de eerste keer zijn nieuw ontwikkelde serie decentrale systemen NORD LINK gepresenteerd.

NORD_nordac_field_distribution_systems_sps_ipc_drive

Bargteheide , 2016-11-22

De frequentie-omvormers en motorstarters ondergaan momenteel de laatste praktijktests, en gaan begin 2017 in serieproductie. Gecodeerde plugin-aansluitingen voor stroom, communicatie, sensoren en actuatoren maken een snelle en veilige installatie en ingebruikname mogelijk. LED's geven schakel-, gebruik- en signaalposities aan, zodat medewerkers fouten direct ter plekke kunnen diagnostiseren. Onderhouds- en bedieningsschakelaars op het apparaat maken het onderhoud en het instellen een stuk eenvoudiger.

De aandrijvingen kunnen flexibel voor toepassingen speciaal in de transporttechniek en in andere machines en installaties worden geconfigureerd. Daarnaast beschikken ze standaard over diverse functies, zoals encoder-monitoring, remmanagement, PI-regeling en sequentie-besturing via een geintegreerde PLC.

De aandrijvingen zijn bestand tegen overbelasting, sturen uiterst precies asynchroon en synchroonmotoren aan en leveren een betrouwbaar koppel tot toerental 0. De apparaten zijn voorzien van uitgebreide bewakingsfuncties ter bescherming van het net, de motor en de installatie.

De stroomvoorziening kan van de ene aandrijving naar de andere worden doorverbonden. Dit leidt bij complexe installaties met soms honderd aandrijfassen tot flink minder kabelwerk en dus veel lagere kosten.