Nieuws –

LogiDrive - efficiënte en onderhoudsarme aandrijvingen voor interne logistiek

NORD DRIVESYSTEMS biedt nu drie versies gestandaardiseerde, efficiënte en onderhoudsarme aandrijvingen aan, die vooral zijn bedoeld voor het gebruik bij transportbanden. Het overzichtelijke aanbod maakt een snelle keuze van de beste aandrijving mogelijk en leidt daarnaast tot minder productvarianten.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2016-11-17

IE4 synchroonmotoren met 1,1 kW, 1,5 kW en 2,2 kW worden gecombineerd met tweetraps kegeltandwielreductoren voor toerentallen van 0-565 (bouwgrootte 1) of 0-482 (bouwgrootte 2 en 3). De overbrenging is continu variabel van 1 tot 500 toeren. Decentrale frequentie-omvormers voor installatie bij de motor op het frame van de transportband garanderen een optimale toegankelijkheid. Ze zijn voorzien van een sleutelschakelaar voor afschakeling van het centrale besturingssysteem en een richtingschakelaar voor lokale bediening.

LogiDrive systemen zijn ontworpen voor horizontale of schuine transportbanden. Ze voldoen aan de veiligheidsfuncties STO en SS1, zoals vastgelegd in DIN EN 61800-5-2 en DIN EN 60204-1. De motoren zijn uitstekend bestand tegen overbelasting. Het systeem is volledig modulair: alle onderdelen kunnen afzonderlijk worden onderhouden, waardoor onderhouds- en reparatiekosten worden geminimaliseerd. NORD integreert alle bekende veldbus- en industriële ethernet-interfaces direct in de omvormer. De aandrijfsystemen kunnen zonder problemen wereldwijd aan 50 of 60 Hz netten worden gekoppeld.