Nieuws –

De aandrijving neemt de regie - Omschakelen van centrale naar autonome besturing

Frequentie-omvormers van NORD DRIVESYSTEMS met een geïntegreerde plc kunnen bij een communicatiestoring in het besturingssysteem flexibel reageren en autonoom een gedefinieerde toestand herstellen of zelfstandig de complete besturing van de toepassing overnemen.

PLC hybrid control capability

Bargteheide , 2016-11-24

Bij storingen grijpt een vooraf geprogrammeerde aandrijf-plc direct in, die de aandrijfassen gecontroleerd tot stilstand kan brengen. Afhankelijk van de toepassing is ook een gecontroleerde doorstart van de toepassing via de aandrijf-plc mogelijk, zodat stilstand van de installatie wordt vermeden. In de procestechniek kunnen hiermee kosten door mislukte batches worden voorkomen en bij andere toepassingen wordt hiermee de materiaalstroom bij de productie gegarandeerd.

Omdat de intelligente aandrijvingen over diverse interfaces beschikken en in staat zijn sensor- en actuatordata uit te lezen, wordt een optimaal ingrijpen in de toepassing gegarandeerd. Deze autonome besturingsmogelijkheid is echter niet alleen voor storingen van belang. Met een eenvoudige schakelaar is het ook mogelijk direct op lokale besturing om te schakelen. Voor instelwerk, tests of onderhoud kunnen bovendien keuzeschakelaars voor draairichting en snelheid worden aangebracht. De programmering van de geïntegreerde plc-functies gebeurt in de op tekst gebaseerde talen "Structured Text" of "Instruction List" conform IEC 61131-2. NORD verstrekt hiervoor de gratis en licentievrije NORD CON-software.