Nieuws –

IE3-norm uitgebreid naar kleinere motoren - Producten NORD DRIVESYSTEMS voldoen ruimschoots aan nieuwe EcoDesign-eisen van EU

Vanaf 1 januari 2017 is in de Europese Unie de energiebesparingsklasse IE3 voor elektrische motoren met een vermogen van 0,75 tot 375 kW van kracht. Deze uitbreiding naar kleinere motoren is gebaseerd op de EU-verordening 640/2009 voor de invoering van de EcoDesign-richtlijn 2009/125/EU.

IE3_requirements

Bargteheide , 2016-12-08

NORD DRIVESYSTEMS biedt al sinds begin 2016 motoren vanaf 0,12 kW in de efficiëntieklassen IE3 conform IEC 60034-30-1 en Premium Efficiency volgens NEMA MG1 aan. Hiermee voldoet de producent ruimschoots aan de wettelijke eisen, vooral voor motoren met een gering vermogen, die getalsmatig het meest worden gebruikt. Om de vervanging voor machinebouwers simpel te houden, hebben de nieuwe IE3-motoren nagenoeg dezelfde afmetingen als de motoren van de efficiëntieklassen IE2. Hierdoor kunnen de nieuwe motoren zonder constructieve aanpassingen in de installaties worden geïntegreerd.

Het programma van NORD omvat daarnaast ook motoren van de efficiëntieklassen IE4 en Super Premium, die standaard door een frequentie-omvormer worden aangestuurd en hierdoor nog efficiënter zijn. NORD biedt uitgebreide informatie en deskundig advies bij de keuze van de juiste motoren voor wereldwijd gebruik en het ontwerp van installaties die zijn voorbereid op de toekomst.