Nieuws –

Efficiënte aandrijfoplossingen in een kleinere serie varianten

NORD DRIVESYSTEMS biedt met het nieuwe LogiDrive-programma gestandaardiseerde aandrijfeenheden voor intralogistiek- en bagageafhandelingssystemen aan. Dankzij een projectmatige reductie van het aantal varianten is de planning, configuratie en onderdelenvoorziening nu eenvoudiger.

News_LogoDrive

Bargteheide , 2017-04-04

Deze aandrijfeenheden voldoen aan de strengste efficiëntie-eisen – motorefficiëntie klasse IE4 en systeemefficiëntie klasse IES2 – en bereiken ook bij deelbelasting en lage toerentallen al uitstekende waarden. Hierdoor betalen zij zich al binnen een paar jaar terug, en in sommige gevallen zelfs al binnen een paar maanden. Daarmee worden de totale kosten tijdens de levensduur significant teruggebracht. De eenheden kunnen eenvoudig in serie worden geïnstalleerd, en worden met korte leidingen van de ene naar de volgende eenheid gevoed.

De gebruiksvriendelijke systemen bestaan uit een kegeltandwielreductor, een IE4 permanentmagneet-synchroonmotor en een frequentieomvormer die vlakbij de motor wordt geplaatst. Dankzij volledig schakelbare aansluitingen worden ze eenvoudig en snel geïnstalleerd. Schakelaars voor netstroom, sleutel en handbediening aan het apparaat zorgen voor een flexibele directe toegang tot de individuele aandrijfassen voor ingebruikname of service. Dankzij de compacte lichtmetalen behuizing zijn de aandrijvingen ook makkelijk hanteerbaar. De aandrijvingen zijn leverbaar in drie voorkeursformaten die een grote overbelasting aankunnen en die optimaal tegemoetkomen aan de prestaties die in de interne logistiek en bij luchthaventoepassingen worden verlangd. Snelheden en looprichtingen van lopende banden worden gestuurd door de modulaire frequentieomvormers. Deze zijn optioneel leverbaar met encoders voor toepassingen waar een hoge dynamiek wordt verlangd. STO- en SS1-veiligheidsfuncties volgens EN 61800-5-2 zijn standaard. Sensoren in de nabijheid van de aandrijvingen kunnen met M12-stekkers worden verbonden. De data worden door omvormers verwerkt en aan volgende systemen doorgestuurd, waardoor er minder kabels nodig zijn. LogiDrive-installaties kunnen door uitgebreide certificering wereldwijd worden toegepast. Voor alle gebruikelijke bussystemen zijn interfaces beschikbaar.