Nieuws –

Nauwkeurig regelbare aandrijfsystemen Nord
zorgen voor probleemloze distributie van pakketten

Nord voorziet grote pakketdistributiecentra van aandrijftechniek. Dat gebeurt ook bij het bedrijf Chronopost vlakbij Parijs. Voor de transportbanden worden daar 1.100 Nord-aandrijvingen met decentrale aandrijfelektronica geïnstalleerd.

chronopost_application

Bargteheide , 2017-05-16

De aandrijfsystemen van NORD DRIVESYSTEMS garanderen dankzij hun betrouwbare en slijtagevrije tandwieloverbrenging maar een beperkt onderhoud en een lange levensduur. Het geraffineerde modulaire concept van de motorenreductoren met hoge overbelastingscapaciteit zorgt ervoor dat er ondanks de vele aandrijfeenheden in het transportsysteem slechts een beperkt aantal varianten nodig is.

Tracking & Tracing bij Chronopost vraagt om een nauwkeurige aansturing en synchronisatie. Daarvoor zijn de aandrijfsystemen voorzien van frequentieomvormers die direct op de klemmenkast van de motor zijn gemonteerd. De inplugbare omvormers zijn een voorbedrade eenheid met de aandrijfmotor.

Met een aanloopkoppel tot 400 % en een specifieke overbelasting van 200% gedurende 5 seconden zijn dit uiterst robuuste aandrijfsystemen. De omvormers communiceren via Profibus DP met de SPS. Bij achterstand in de afhandeling kan de transportketting langzamer lopen, waarmee stilstand wordt vermeden.

Lees verder