Nieuws –

Efficiënte aandrijving, efficiënte scheiding - kegeltandwielmotor-reductoren van NORD in separatiemachines

De Baader Groep, een toonaangevende fabrikant van machines en installaties voor de levensmiddelenindustrie, bouwt machines voor het efficiënt scheiden van zachte en harde delen in levensmiddelen. Deze worden bijvoorbeeld bij vlees en gevogelte gebruikt voor het verwijderen van zeen, bij vis voor het winnen van restmateriaal en bij groente en fruit voor het winnen van pulp. De machines van BAADER worden betrouwbaar in beweging gezet door kegeltandwielmotorreductoren van NORD DRIVESYSTEMS.

Kegeltandwielmotorreductor van NORD als aandrijving van een hygiënische pers- en separatiemachine.

Kegeltandwielmotorreductor van NORD als aandrijving van een hygiënische pers- en separatiemachine.

Bargteheide , 2017-05-16

Met pers- en separatiemachines kunnen de zachte en harde delen van de meest uiteenlopende uitgangsproducten efficiënt worden gescheiden. Robuuste, betrouwbare en hygiënische aandrijfcomponenten, die zijn toegesneden op de eisen van de levensmiddelenbranche, zijn een voorwaarde voor een gelijke en hoge productkwaliteit.

Aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS levert BAADER voor de pers- en separatiemachines robuuste kegeltandwielmotorreductoren, in het bijzonder de reductortypen SK 9016.1, SK 9022.1 en SK 9042.1. De lange levensduur van de kegeltandwielmotorreductoren is onder andere aan de "Blockgehäuse"-constructie van NORD te danken. Hierbij worden alle lagers in een ongedeelde behuizing geïntegreerd, zodat door axiale of radiale krachten belaste afdichtingen ontbreken. De "heavy duty" reductoren met permanente slijtagearme vertanding zorgen voor hoge betrouwbaarheid bij gebruik. BAADER profiteert ook van het grondige advies en de uitgebreide service die NORD zijn klanten en gebruikers aanbiedt, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de omschakeling op kegeltandwielmotorreductoren conform IE2. Hier betaalt zich de lange ervaring bij de ontwikkeling van efficiënte aandrijftechniek en toepassingsspecifieke energiebesparingsconcepten volledig uit.