Nieuws –

Eenvoudig te reinigen en corrosiebestendige aandrijftechniek van NORD

NORD DRIVESYSTEMS presenteert op de drinctec van 11 tot 15 september 2017 in München branchespecifieke en "washdown"-aandrijfoplossingen voor de drankindustrie.

nord_drinktec_nsd_tuph

Bargteheide , 2017-08-28

In Hal A3, stand 242, presenteert NORD een groot aantal aandrijfsystemen met corrosiebestendige "gladde" motoren, frequentie-omvormers, motorstarters en reductoren in een aluminium "washdown"-behuizing.

Voor het gebruik van aluminium aandrijvingen in de levensmiddelen- en drankindustrie biedt NORD de anti-corrosiebehandeling nsd tupH aan. In vergelijking met roestvaststalen en gecoate modellen leidt dit procedé tot een grote kostenbesparing. Dit materiaal heeft geen coating, maar wordt tot diep onder het oppervlak gehard, zodat er niets kan afspatten. De aandrijvingen kunnen zonder problemen met hogedrukspuiten of agressieve reinigingsmiddelen worden schoongemaakt.

De "gladde" motoren hebben geen ventilatie-openingen en dragen daarom niet bij aan de verspreiding van ziektekiemen. Ze zijn als synchroon- en asynchroonmotor verkrijgbaar en voldoen aan de efficiëntieklassen IE2, IE3 (asynchroon) en IE4 (synchroon).

Meer informatie