Nieuws –

Lichtgewicht heavy duty-systemen

Voor moeilijke klimatologische omstandigheden en ruwe behandeling biedt NORD DRIVESYSTEMS aandrijfsystemen met de oppervlakteveredeling nsd tupH aan, die het materiaal van de behuizing tot diep onder het oppervlakte verhardt en beschermt tegen corrosie.

nord_drinktec_nsd_tuph

Bargteheide , 2017-09-14

De behandeling is beschikbaar voor wormwiel-, tandwiel- en kegeltandwielreductoren, 'gladde' motoren en diverse decentrale frequentie-omvormers en motorstarters. Gebruikers profiteren van de zeer lange levensduur van de aandrijftechniek met nsd tupH, waardoor de onderhoudskosten dalen en de beschikbaarheid stijgt.

Behuizingen van aluminium gietspuitwerk beschikken over zeer goede thermische prestaties en zijn bovendien aanzienlijk lichter dan de versies van gietijzer of roestvaststaal. Dit vereenvoudigt de toepassing van aandrijvingen met nsd tupH. Ze kunnen bovendien zonder problemen worden schoongehouden met hogedrukstoomreinigers. De tegen corrosie beschermde oppervlakten van de aandrijvingen zijn gehard waardoor ze extreem slag- en stootvast zijn. Omdat er geen coating is aangebracht, kan er ook niets krassen of afbladderen, beschadigingen die een coating op de duur volledig zouden kunnen aantasten. Dit is vooral een belangrijk pluspunt bij offshore en andere maritieme toepassingen, waar de zouthoudende lucht het corrosieproces kan versnellen en zich naar assen en andere componenten kan uitbreiden. Zo kan het binnen een paar maanden al nodig zijn om componenten helemaal te moeten vervangen. nsd tupH heeft inmiddels bewezen dat het onder deze zware omstandigheden jarenlang uitstekend presteert. Dit geldt ook voor de voedingsmiddelenindustrie waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van chemische reinigingsmiddelen.