Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor de drankindustrie drinktec 2017: succesvol debuut NORD

Van 11 tot 15 september 2017 verbrak de drinktec, 's werelds belangrijkste beurs voor de drank- en vloeibaar voedsel-industrie, alle bezoekersrecords. NORD DRIVESYSTEMS nam voor het eerst in München deel, en presenteerde brachespecifieke en "washodown"-aandrijfoplosisngen voor de drankindustrie.

drinktec trade fair 2017

Bargteheide , 2017-10-11

Beurs-highlight was het oppervlakteveredelingssysteem nsd tupH - een speciaal procedé, dat oppervlakken extreem resistent maakt. Met nsd tupH behandelde producten zijn bestand tegen zuren en logen, eenvoudig te reinigen en hebben geen last van corrosie. Aluminium motorroeductoren van nsd tupH zijn net zo resistent als edelstaalproducten, maar lichter en voordeliger. Bovendien voeren ze de warmte beter af.

Verder stonden ook energie-effiënte oplossingen en concepten voor kostenreductie in het brandpunt van de belangstelling. NORD presenteerde onder andere de nieuwe energiebesparende IE3 "gladde" motoren, die nu tot BG71 met vermogens van 120, 180 en 250 W leverbaar zijn. De bekende IE4-synchroonmotoren in standaard en "gladde" uitvoering bewezen bij transportbanden uitvoerig hun grote voordelen op het gebied van energiebesparing, vooral bij gedeeltelijke belasting. Ook de succesvolle NORDBLOC.1-serie is uitgebreid - met de nieuwe tweetraps kegeltandwielreductoren voor aandrijfkoppels tot 50 Nm zijn nu voor lage belastingen naast wormwielreductoren ook uiterst efficiënte kegeltandwielreductoren beschikbaar. Het beursprogramma van NORD werd afgerond met oplossingen voor het verminderen van het aantal varianten en het verlagen van de total cost of ownership.

NORD sloot de drinktec 2017 uiterst positief af en was zeer tevreden over de uitstekende contacten en de grote belangstelling van de bezoekers uit de drank- en vloeibaar voedsel-industrie voor de gepresenteerde thema's. Kortom, een geslaagd debuut!

Meer informatie