Nieuws –

NORD DRIVESYSTEMS op de CBST 2017 in China

Van 22 tot 24 november wordt in Sjanghai de 8e "China International Beverage Industry Exhibition on Science and Technology (CBST)" gehouden. Ook NORD DRIVESYSTEMS, een van 's werelds leidende aandrijfspecialisten, neemt dit jaar aan de beurs deel.

LogiDrive

Bargteheide , 2017-10-23

Op de gerenommeerde vakbeurs in het Sjanghai New International Expo Centre (SNIEC) presenteert het internationaal actieve bedrijf, met hoofdvestiging in het Noord-Duitse Bargteheide en vestigingen in China (hoofdkantoor en motorenfabriek in Suzhou, montagefabriek in Tianjin), innovatieve technologieën en producten, actuele Industry 4.0-toepassingen en concepten voor energie- en kostenbesparing in de drankindustrie.

NORD DRIVESYSTEMS stelt in China onder andere nsd tupH voor, een oppervlakteveredelingssysteem voor de bescherming tegen corrosie, chemicaliën en bestand tegen hogedruk- en stoomreiniging. nsd tupH maakt aluminium motorreductoren zo bestendig als producten uit roestvast staal, presteert aanzienlijk beter dan anti-corrosielakken en biedt een uitstekende prijs-/prestatieverhouding.

Aandrijfsystemen behoren in de industrie tot de grootste verbruikers van energie. Daarom is energie-efficiëntie een belangrijk thema. De nieuwe energiebesparende gladde motoren van NORD DRIVESYSTEMS hebben een hogere efficiëntie dan voorgande modellen en dragen hierdoor bij aan lagere bedrijfskosten. Door hun gladde oppervlakken zijn ze zeer geschikt voor de levensmiddelen- en drankindustrie.

Ook de succesvolle NORDBLOC.1 serie is uitgebreid. Met de nieuwe tweetraps kegeltandwielreductoren voor koppels tot 50 Nm, zijn voor lagere belastingen naast wormwielreductoren ook zeer efficiënte kegeltandwielreductoren beschikbaar. De reductoren kunnen mechanisch zwaar worden belast en zijn bestand tegen hoge belasting van de aandrijf-as. De nieuwe modellen zijn voor overbrengingen van 3,03 tot 47,63 verkrijgbaar. Ze vullen de bestaande serie aan, die nu zes bouwgrootten tot 660 Nm omvat.

Diverse reductor- en motortypen, bouwgrootten, opties en overbrengingen leiden vaak tot een veelvoud aan aandrijfvarianten. Een reductie van het aantal varianten kan tot een optimalisering van processen en kosten leiden. In de interne logistiek van de drankindustrie biedt NORD de uiterst efficiënte tweetraps kegeltandwielreductor met synchroonmotor, stroomstekker en kant-en-klare kabel. De voordelen: reductie van de onderdelenvoorraad, eenvoudig onderhoud door plug-and-play techniek, een compact en ruimtesparend ontwerp en 25 gewichtsbesparing door een lichte aluminium behuizing.

NORD heeft het assortiment industriële reductoren uitgebreid tot elf stuks. NORD DRIVESYSTEMS is hiermee de enige fabrikant die modulaire industriële reductoren tot 250.000 Nm aandrijfkoppel met een eendelige BLOCK-behuizing bouwt. Dit constructieprincipe werd in 1981 bij NORD ontwikkeld en garandeert de hoogste radiale en axiale belastbaarheid.

Service-intervallen verlengen en stilstanden verkorten - dat kan met "predictief onderhoud". Het verzamelen, evalueren en doorgeven van aandrijf- en toepassingsdata maakt de planning van onderhoud afgestemd op de noodzaak en met inachtname van het productieproces mogelijk. Onderhoudskosten gaan omlaag en de levensduur van de aandrijving neemt toe.

Van het uitpakken, transporteren en reinigen, via het vullen, sluiten en etiketteren, tot het verpakken en paletteren - NORD DRIVESYSTEMS biedt een veelvoud van betrouwbare, efficiënte en veilige oplossingen voor de drankindustrie.

U vindt NORD DRIVESYSTEMS op de CBST in hal N1, stand 1A02.

Bedrijfsachtergrond

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt NORD DRIVEYSTEMS met vandaag meer dan 3600 medewerkers aandrijftechniek. Het bedrijf is een van de internationaal toonaangevende aanbieders van een compleet assortiment in de aandrijfbranche. Naast standaardproducten levert NORD toepassingsspecifieke concepten en oplossingen ook voor bijzondere toepassingen, bijvoorbeeld met energiezuinige aandrijvingen of explosieveilige systemen. De jaaromzet in 2016 was 560 miljoen euro. NORD heeft vandaag eigen dochterondernemingen en verkooppartners in 89 landen wereldwijd. Het dichte verkoop- en servicenet garandeert optimale bereikbaarheid voor korte levertermijnen en een service-aanbod dicht bij de klant. NORD produceert een zeer veelzijdig reductor-assortiment voor koppels van 10 Nm tot meer dan 250 Nm, levert elektromotoren van vermogens van 0,12 tot 1000 kW en produceert met frequentie-omvormers ook de benodigde vermogenselektronica tot 160 kW. De omvormers zijn zowel voor de klassieke installatie in de schakelkast als voor decentrale en volledig geïntegreerde eenheden beschikbaar.