Nieuws –

Industry 4.0 ready: NORD te gast op de SPS IPC Drives 2017

Van 27 tot 30 november 2017 presenteert NORD DRIVESYSTEMS op de SPS IPC Drives, de toonaangevende vakbeurs in Europa voor elektrische automatisering, productinnovaties en intelligente aandrijfoplossingen voor Industry 4.0.

Industrie 4.0 sps ipc drives

Bargteheide , 2017-10-26

Digitalisering en Industry 4.0 zijn op dit moment de belangrijkste trefwoorden in industrie, productie en logistiek. Welke mogelijkheden de aandrijfsystemen van NORD voor de fabriek van de toekomst hebben, demonstreert NORD DRIVESYSTEMS op de SPS IPS Drives 2017 in Neurenberg in een eigen toepassingslaboratorium. De genetwerkte aandrijvingen communiceren hun statusgegevens via de aansturing of direct naar de cloud. De gegevens zijn van hieruit wereldwijd voor evaluatie en analyse beschikbaar. De beslissende rol hierbij spelen de frequentie-omvormers met geïntegreerde PLC-functionaliteit. De geïntegreerde PLC verwerkt de gegevens met aangesloten sensors en actuators, start in sommige gevallen direct een proces en geeft aandrijf- en toepassingsdata in hoge kwaliteit aan de centrale besturing of andere genetwerkte componenten door. De gehele installatie met NORD-aandrijfsystemen kan hiermee worden gemonitord. Met de verzamelde data kan onder andere de onderhoudstoestand (kernwoord: predictive maintenance) of de belasting van de aandrijvingen worden bepaald. Onderhoudswerkzaamheden kunnen hierdoor naar behoefte en met inachtname van de lopende productie worden gepland. De voordelen: kortere servicetijden, minder stilstand, gereduceerde onderhoudskosten en een langere levensduur van de aandrijving.

Naast intelligente aandrijfoplossingen voor de Smart Factory stelt NORD op de SPS IPC Drives productinnovaties als de NORDAC LINK en LogiDrive voor. De veldverdeler NORDAC LINK is een aandrijfbesturing voor flexibele installatie op of bij de motor en verkrijgbaar als frequentie-omvormer (tot 7,5 kW) en motorstarter (tot 3 kW) beschikbaar.

De NORDAC LINK kan op basis van eisen en toepassing vrij worden geconfigureerd en kan bovendien door compatibiliteit met alle gebruikelijke bussystemen eenvoudig in alle moderne automatiseringssystemen worden geïntegreerd.

Met LogiDrive biedt NORD gestandaardiseerde aandrijfeenheden voor interne logistiek aan, die opvallen door hun energie-efficiëntie, eenvoudige onderhoud en lage kosten. De LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit een IE4-synchroonmotor met vermogens tot 5,5 kW, een tweetraps kegeltandwielreductor en een NORDAC LINK veldverdeler, die op of bij de motor wordt geïnstalleerd.

NORD op de SPS IPC Drives 2017: Hal 3, stand 218

  • NORDAC LINK veld distributiesysteem
  • LogiDrive
  • Industry 4.0
  • Predictief onderhoud
  • PLC-functionaliteit

Meer informatie