Nieuws –

Aandrijvingen van NORD met nsd tupH oppervlakteveredeling

Robuust en betrouwbaar, ook onder de zwaarste omstandigheden. De Nederlandse mosselverwerker Krijn Verwijs heeft in zijn verwerkingsbedrijf voor schaaldieren voor corrosieresistentie aandrijfsystemen van Nord gekozen.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2018-04-03

Honderden van 1,5 kW motorreductoren zetten in het schaaldierverwerkingsbedrijf van Krijn Verwijs de transportbanden in beweging. De zilte lucht bracht gebruikelijke aandrijvingen snel aan hun einde: nieuwe gietijzeren motorreductoren vertoonden al na enkele weken de eerste roestplekken. Na twee jaar moesten ze meestal al worden vervangen. Zelfs goede beschermingslagen of -lakken konden bij de agressieve omstandigheden de corrosie nauwelijks tegengaan. Ook roestvaststaal was geen alternatief, omdat de aandrijvingen zeer warm worden en voor de reiniging te lang moeten afkoelen.

De oplossing: aluminium aandrijvingen van NORD met nsd tupH-oppervlakteveredeling. Bij de nsd tupH-behandeling wordt geen materiaal opgebracht, zodat er ook niets kan afspetteren. De oppervlakteveredeling brengt daarentegen een permanent met de onderlaag verbonden toplaag aan. Door dit elektrolytische proces wordt de aluminium behuizing even bestand tegen corrosie als roestvaststaal. De krasvrije toplaag wordt bovendien zes keer zo hard als onbehandelde aluminiumlegeringen en duizend keer zo hard als lak.

In vergelijking met gebruikelijke aandrijvingen met gietijzeren behuizingen zijn de aanschafkosten van de aluminium systemen met nsd tupH-oppervlakteveredeling weliswaar hoger, maar hier staat tegenover dat de levensduur vele malen langer is. Bovendien vervallen de kosten voor de aanschaf van reservemotoren en de hieraan verbonden installatiekosten. Bram de Visser, servicemanager bij Krijn Verwijs: "Door de NORD-oplossingen hoeven we niet meer continu aan de aandrijvingen te denken. We verwachten dat de nsd tupH-aandrijvingen minstens vijf keer langer meegaan dan de oudere motorreductoren.

De nsd tupH-veredeling is voor alle aluminium NORD-producten universeel verkrijgbaar.

In een oogopslag: de voordelen van nsd tupH

  • Bestand tegen corrosie.
  • Ongevoelig voor zuren en logen.
  • Eenvoudig te reinigen.
  • Beschermt net zo goed als roestvaststaal.
  • Kan niet afspetteren.
  • Lichter dan roestvaststaal.
  • Voordelig alternatief voor roestvaststaal.
  • Kan warmte beter afvoeren dan roestvaststaal.