Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor pakketdistributiecentra - probleemloze verwerking en snelle verzending

Betrouwbaar, robuust, genetwerkt en intelligent - NORD biedt individueel configureerbare en Industry 4.0-ready aandrijfoplossingen voor pakketdistributiecentra.

bcs_customer

Bargteheide , 2018-02-12

Pakketdistributiecentra stellen hoge eisen aan de aandrijftechniek: om storingen uitval te vermijden, moeten de aandrijvingen uiterst betrouwbaar zijn. Vanwege de grote hoeveelheid aandrijvingen, moeten de systemen bovendien zeer efficiënt zijn. Dat verlaagt de bedrijfskosten. Een eenvoudige installatie, bediening en onderhoud, en geschiktheid voor Industry 4.0, zijn ook belangrijke factoren.

NORD-motorreductoren met kegeltandwiel- of wormwielreductoren zorgen voor een snel en betrouwbaar transport van pakketten. De reductoren hebben door hun duurzame en slijtage-arme vertanding ook bij voortdurende belasting weinig onderhoud nodig en gaan lang mee. Daarnaast zorgen motoren, die bestand zijn tegen overbelasting, ervoor dat ondanks het grote aantal aandrijfeenheden in de transportinstallatie slechts een beperkt aantal varianten nodig is. De omvormers zijn inplugbaar en kunnen bij onderhoud snel en eenvoudig worden omgewisseld.

Verder zijn de decentrale frequentie-omvormers via een netwerk gekoppeld en communiceren ze via diverse interfaces. De geïntegreerde PLC kan vrij worden geprogrammeerd en kan zelfstandig besturingstaken overnemen. Als bijvoorbeeld bij een bepaald laaddok een opeenhoping van pakketten ontstaat, kan de transportketen automatisch worden vertraagd. Hierdoor worden stilstanden voorkomen. De aandrijvingen kunnen ook continu worden gemonitord.

Wereldwijd garanderen decentrale intelligente aandrijfoplossingen van NORD voor probleemloze verwerking en snelle verzending van pakketten. Voor de Franse pakketbezorger Chronopost heeft NORD een distributiecentrum uitgerust met 1100 decentrale aandrijvingen. Het verdeelcentrum ten zuiden van Parijs is een van de efficiëntste in Europa. De maximale capaciteit van de installatie bedraagt 30.000 pakketten per uur. Ook voor de snelste pakketsorteerinstallatie in Melbourne, Australië (capaciteit van 35.000 stuks per uur) leverde NORD meer dan 1000 motoren en aandrijvingen.

In een oogopslag: Aandrijfoplossingen van NORD voor pakketdistributiecentra

  • Stilstand tegengaan door intelligente PLC in de frequentie-omvormer.
  • Aantal varianten reduceren.
  • Efficiënte motoren.
  • Lange levensduur.
  • Weinig onderhoud nodig.
  • Plug & play-stekkerverbindingen voor eenvoudige installatie en onderhoud.
  • Voorgeprogrammeerde frequentie-omvormers voor een snelle ingebruikname.