Nieuws –

Energiezuinige aandrijfconcepten voor interne logistiek

Aandrijvingen voor interne logistiek moeten aan hoge eisen voldoen: ze moeten niet alleen krachtig en energiezuinig, maar tegelijkertijd ook onderhoudsarm en duurzaam zijn.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2018-03-13

NORD DRIVESYSTEMS produceert sinds vele jaren complete aandrijfsystemen voor een breed spectrum aan toepassingen in de interne logistiek, die aan deze eisen voldoen.

Door zijn jarenlange aanwezigheid in de markt voor interne logistiek heeft NORD een grote kennis van interne logistiek en luchthaventechniek verworven en kent het de eisen van de branche tot in het kleinste detail. Op basis van deze ervaringen ontwikkelden de NORD-ingenieurs een serie van speciaal op de interne logistiek toegesneden aandrijfoplossingen.

De nieuwste innovatie is het LogiDrive-systeem, dat uit gestandaardiseerde aandrijfeenheden in zeer efficiënte uitvoeringen met zuinige IE4-synchroonmotoren bestaat. De motoren bereiken vermogens van tot 5,5 kW en worden met tweetraps kegeltandwielreductoren gecombineerd. Door de standaardisering spaart de gebruiker kosten gedurende de gehele levenscyclus (TCO), bijvoorbeeld voor de reserve-onderdelen en de service.

Omdat de IE4-motoren aan de hoogste efficiëntie-eisen voldoen en ook bij gedeeltelijke belasting zeer efficiënt werken, profiteren gebruikers van een lager energieverbruik van de aandrijvingen. Door de modulaire opbouw van het systeem zijn de onderhoudskosten bovendien aanzienlijk lager.

NORD stelt zijn klanten in de interne logistiek die voor hun optimale aandrijfoplossing van motor, reductor en elektronica samen en past deze aan de eisen van de toepassing aan. Van de diverse componenten en het LogiDrive-systeem kunnen gebruikers zich op beurzen als de Tire Technology Expo, LogiMAT en CEMAT zelf een beeld vormen.